19.01.2022

Hafızlık İcazet Merasimi Yapıldı

15 Ocak 2022 tarihinde Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde İlçemiz Kur’an Kurslarında Hafızlığını tamamlayarak belge almaya hak kazanan 43 Hafız Kızımızın Hafızlık İcazet Merasimi yapıldı.

Proğramda İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL’un selamlama konuşmasının ardından, İl Müftü Yardımcımız Halime YILDIZ’ın selamlama konuşmalarının akabinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN hocamız; salona ismi verilen merhum Emin SARAÇ hocamızı ve Dini mübin İslama hizmet ederek ahirete irtihal eden tüm hocalarımızı rahmetle yad ederek Hafızlık eğitiminde emeği geçen başta İlçe Müftümüz olmak üzere Hafızlığını tamamlayan yavrularımızın anne-babalarını, Kur’an Kursu Öğreticilerini, Kur’an Kurslarımızın eğitim-öğretim ve barınmalarında katkısı bulunan tüm vakıf, dernek ve hayır sever vatandaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederek, hafızlığını tamamlayan kardeşlerimizi ayrı ayrı tebrik ettti. Bu gibi hizmetlerin bir dayanışma ruhu içerisinde yapılabileceği hususuna dikkat çekerek Başkanlığımızın Hafızlık müessesine ayrı bir ehemmiyet verdiğini ifade etti.

Hafız yavrularımızın Hocaları tarafından taçları takılarak, Hafızlık belgeleri ve hediyeleri verildi. Hafızlığını yaptıran Kur’an Kursu Öğreticilerine Sayın Kaymakamımız Dr.Vural KARAGÜL tarafından verilen Başarı Belgeleri ve hediyeleri verilerek program son buldu. Programa katılım ve ilginin yoğun olduğu gözlendi.