ESENYURT DİYANET GENÇLİĞİ “GELECEĞE NEFES” OLUYOR!
Esenyurt Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü anlamlı bir çalışmaya imza attı.
Yurt genelinde her yıl 11 Kasım günü “Geleceğe Nefes” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Projesine Esenyurt Diyanet Gençliği fidan dikimi yaparak katkıda bulundu.
Esenyurt Kaymakamı Sayın Fatih Çobanoğlu’nun katılımıyla, İlçe Müftümüz Selami Aykul’un rehberliğinde, İlçe Diyanet Gençlik Koordinatörleri Bünyamin Akgül ve Din Hizmetleri Uzmanı Muharrem Dikici’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte Esenyurt Diyanet Gençliği yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.
Silivri İlçesi Çanta Mahallesi Balaban mevkinde orman ağaçlandırma sahasında binlerce vatandaşın katıldığı programda Müftümüz Aykul gençlerle birlikte fidan dikti.
Müftümüz Aykul burada yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yaz aylarında ülkemizde yanan ormanlar yüreğimizi dağladı. Gençlerimizin doğaya katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdikleri fidan dikim organizasyonunu çok anlamlı buluyorum. Diyanet Gençliğimiz her zaman doğanın yanında olmuş ve korunak için mücadele göstermiştir. Gençlerimizi ve onlara rehberlik eden hocalarımızı tebrik ediyorum.Milli Ağaçlandırma çalışması bugün bahçesi müsait olan tüm camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda devam ediyor” dedi.
“Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” sloganıyla gençlerimizde doğa bilinci oluşturan Diyanet Gençlik Koordinatörlüğümüzü tebrik ediyoruz.