26.04.2024

Valiliğimizin Organizasyonuyla İlçe Müftülüğümüzce Oluşturulan Bir Ekiple Suriye Fırat Kalkanı (El Bab) Bölgesine Gidildi

Diyanet İşleri Başkanlığımız  ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Suriye Fırat Kalkanı bölgesi (Elbab)’da  İlçe  Müftülüğümüz  adına  açılmış  olan  4-6  Yaş  Kur'an  Kursunda Eğitim-Öğretim gören öğrencilere yapılan hizmetlere katkı sağlamak,  ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve hali hazırda devam eden projeler ile ilgili çalışmalar yapmak amacıyla  İlçe Müftümüz Selami AYKUL’un başkanlığında oluşturulan bir ekiple 23.04.2024  - 24.04.2024 tarihlerinde bölgeye gitti.

Yapılan incelemelerde söz konusu eğitim projesinin çok verimli olduğu, çocukların bu eğitime ihtiyac duyduğu ve Devletimizin tüm gücüyle bölgenin kalkınması, huzur ve refahı için çaba sarfettiği görülmüş bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesinde de yarar olduğu müşahade edilmiştir. Bölge halkı tarafından projeye destek veren Esenyurt Müftülük personeline ve Hayırsever kardeşlerimize hassaten teşekkür edilmiştir.