07.10.2021

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı

01–07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Esenler Belediyesi tarafından Müftülük personeline yönelik yemekli program düzenlendi.

Programa Esenler Kaymakamı Adil KARATAŞ, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik GÖKSU, Kurum Amirleri ve Müftülük personeli katıldı.

İlçe Müftümüz Osman YAZICI yaptığı konuşmasında “bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlenmiştir. Vefa yüce Allah’a gönülden bağlılık sadakat ve itaattır, muhabbet ve marifetle ona yönelmektir. Kendisine iyiliği dokunanları minnet ve şükranla anmaktır. Kur'an-da üzerinde durulan ahlaki bir erdemdir.

Dinimize hizmet bayrağını ilanihaye taşımaya azmetmiş vefakar Diyanet Personelinin her bir şerefli mensubunun vefa temalı hafta vesilesi ile hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.

Din Görevlisi milletin gönlündeki, kalbindeki ve zihnindeki sarayına taht kurmuş hatırlı bir konuk, özenilen bir kişilik topluma güven veren bir karakterdir.

İmam-Hatip Okulları Kur’an ve Sünneti ölçü alarak bu aziz millete şanlı öncüler yetiştiren müesseselerdir.”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik GÖKSU “Gençleri ifsat etmeye çalışanların varlığına dikkat çekerek, gençlere doğru bir istikamet verilmesi konusunda Din Görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü ve bunun için kendilerine sınırsız destekte bulunacaklarını ifade etti.”

Esenler Kaymakamı Adil KARATAŞ “Din Görevlilerinin hizmetlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak tüm personelimizin haftasını tebrik etti.

Program emekli Din Görevlilerine plaket verilmesi ile sona erdi.