26.04.2017

güven ve sorumluluk bağlamında aile

AİLE TOPLUMUN TEMELİ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

26.04.2017 Çarşamba günü Muhammediye İlim Ve İrfan Vakfı konferans salonunda Esenler Müftülüğü Personeli Vaize Emine YILDIZ Hocamız “Güven ve Sorumluluk Bağlamında Aile” konulu konferans vermiştir.

Vaize Emine Yıldız Hocamız konuşmasında; ailenin toplum ve geleceğimiz adına önemli bir yere sahip olduğunu vurgulamış, bozulan aile yapısının toplumumuzda geri dönüşü zor olan yaralar bıkacağını belirtmiştir.

Kurulan aile güven ve sorumluluk üzerine bina edilmesi gerekmektedir. Eşlerin birbirlerine olan güven ve sorumluluğu aile içi birlik ve beraberliğin, huzurlu bir yaşamın idame ettirilmesinde önem arz etmektedir. Ayrıca o aileden doğacak nesiller yarınlara çok daha iyi ve kaliteli yetiştirilecektir. Güven ve sorumluluk sahibi aileler akrabalarına, komşularına ve arkadaş çevresine örnek olacak böylece birbirini seven, birbirini sayan, birbirine merhamet duygusuyla yaklaşan geniş kitleler oluşacaktır.

Her konuda bizler için en güzel örnek olan Hz. Peygamber Efendimizin aile yapısına değinen Emine YILDIZ Hocamız halkımıza O’nun eşlerine olan davranışları, sözleri, nasıl bir eş ve aile reisi olduğu noktasında çeşitli kesitler sunmuştur.

Vaize Emine YILDIZ Hocamıza “Güven Ve Sorumluluk Bağlamında Aile” konulu vermiş olduğu konferanstan ötürü Esenler Müftülüğü olarak teşekkür ederiz.

Rabbim hayırlı hizmetlerde bulunmayı din gönüllü kardeşlerimize nasip eylesin ve hizmetlerinde muvaffak eylesin…