05.07.2023

Çekmeköy’de 2023 Yaz Kur’an Kursları Coşkuyla Açıldı

Çekmeköy’de her sene binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kursları 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü itibarıyla başladı.
İlçede 47 Cami ve 64 noktada hizmet veren kursların açılış töreni Taşdelen Hacı Yusuf  Cebir Camisi’nde gerçekleşti.
Törene; Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Müftüsü Vehbi Akşit, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program, Cami Gençlik Merkezinde eğitim gören küçük hafızların Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İlçe Müftüsü Vehbi Akşit açılış konuşmasında, Bu yaz, sevgili yavrularımızın ellerinde Elif-ba cüzleri ve Kur’an-ı Kerimlerle camilere koştukları güzel bir mevsim olsun. Bu yaz, biricik evlatlarımızın minik kalplerinin Kur’an’ı öğrenme heyecanı ile çarptığı müstesna bir zaman dilimi olsun. Bu yaz, çocuklarımızın saf yüreklerine iman mayası çaldığımız, ruhlarını Kur’an ahlakı ve Peygamber sevgisi ile bezediğimiz bereketli günler olsun. Bu yaz, göz aydınlığı çocuklarımızın pırıl pırıl kalplerine İslam’ın güzelliklerinin nakış nakış işlendiği güzide bir dönem olsun.  “Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur’an Kursu Vakti” çağrısıyla yavrularımızı şehirlerin kalbi, hayatın merkezi, birlik ve beraberliğimizin sembolü camilerimize, ilim, hikmet ve irfan yuvası Kur’an kurslarımıza davet ediyorum dedi.

Müftü Akşit Konuşmasında Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın destekleriyle 2022 Yaz döneminde 1135 öğrencinin Ayasofya Cami ziyareti yapmasına vesile olduğu için teşekkür etti. Her zaman yanımızda olan Çekmeköy Kaymakamı Sayın Resul Çelik Bey'e, Milli Eğitim Müdürü Sayın Burhan Bayrak'a, fedakârca Yaz Kur'an kurslarında görev yapan cami görevlilerine ve Kur'an kursu öğreticilerimize emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Başkan Ahmet Poyraz, çocukların okulda aldığı eğitimin yanında bu kurslar ile öğrenecekleri Kur’an eğitiminin de önemli olduğunu söyleyerek, ebeveynlerin çocukların küçük yaşta din bilgisi öğrenmesine vesile olmalarıyla gelecekte olumlu sonuçlar alacaklarını ifade etti.
Başkan Poyraz, yaz Kuran kurslarında Çekmeköy Belediyesi olarak çocuklara dondurma, kek ve meyve suyu ikramlarının olacağını söyleyerek, ilçedeki toplam 111 kursta 1. olan kız ve erkek çocuklara bisiklet hediye edeceklerini açıkladı. Ayıca yaz boyunca yapılacak sosyal aktivitelere belediye olarak destek verileceğini ifade etti.
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik programda yaptığı konuşmada, yaz Kuran kurslarının hayırlı olmasını söyleyerek, “Bugün evlatlarımız kurslarımızda bir araya gelip, en güzel şekilde Yüce Allah’ın bizlere gönderdiği Kur’an-ı Kerim’i ve temel dini bilgileri öğrenecekler. Bu faaliyetler için Müftülüğümüze, kurs hocalarımıza ve cami imamlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de gençlerin sahip olduğu dini bilgilerin büyük bir çoğunluğu yaz Kuran kurslarında edindikleri bilgilerden ibaret olduğu sonucu çıkmıştır. Biz millet olarak milli ve manevi değerlerimize bağlıyız, değerlerimizi gelecek nesillere aktaran Kur'an kurslarımızın bu noktada önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Davetlilerle birlikte Bilal cebir gençlik merkezi ziyaret edilip, gençlik merkezi koordinatörü Hilmi Arslan tarafından gençlik çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Program, yaz Kur'an kursuna katılım sağlayan öğrencilerle hatıra fotoğrafı ile son buldu.