09.06.2023

2023 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Çekmeköy Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen “2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu” kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Kütahya İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, İlçe Müftüsü Vehbi AKŞİT, vaizler, şube müdürü ve ilçede görev yapan din görevlileri ile Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Yeşilkayalar Cami Müezzin Kayyımı Mehmet Bolat’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Vehbi AKŞİT yaptı. Akşit; "Her türlü yardım faaliyetlerinde din görevlilerimiz büyük özveri gösteriyorlar. Bu yılda vekaletle kurban organizasyonunda aynı şekilde cami ve Kur'an Kursu görevlilerimizin özverili çalışmalar yapacağına inanıyorum." dedi.

Sunumlarını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen Kütahya il Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın birlikte yürüttüğü Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu 1993 yılından bu yana aralıksız şekilde büyük bir hassasiyetle düzenlenmekte, bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşaması titizlikle takip edilmektedir.

Kurban kesimleri, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde ehliyetli kişiler eliyle yapılmaktadır.

Demirtaş; vekaletle kurban organizasyonunun amacı, Başkanlığımıza yasa ile tevdi edilen "İbadet esasları ile ilgili işleri yürütmek” görevine istinaden mali ibadetlerden Allah’ın bir emri olan kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda halkımıza rehberlik etmek.

Hedefimiz ise; Kurban kesebilir durumda olan tüm vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerini sağlamak, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmak dedi.

İl Müftüsü Demirtaş; “Kurban hizmetlerinde özverili bir şekilde gayret gösteren müftülerimiz, vaizlerimiz, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere Başkanlığımızın her bir personeline şükranlarımızı sunarız." dedi.

Programın sonunda ilçe Müftüsü Akşit teşekkür konuşması yaparak ilçeden ayrılan Mustafa Şimşek, Emre Yılmaz ve emekli olan Adem Kısa, Musa Örenbaşına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Program plaket takdimi ile sona erdi.