26.12.2022

Çekmeköy Merve Altun 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun Açılışı Gerçekleştirildi

İstanbul İl Müftüsü, İlçe Müftüleri, İlçe kaymakamı, Çekmeköy Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluşların temsilcileriile ilçenin iş insanlarından Erdoğan Altun'un ahirete irtihal eden kız evladı adına yaptırdığı ve Halid bin Velid Camii bünyesinde bulunan “Merve Altun” 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış MerveAltun 4 – 6 yaş Kur’an kursun ’da eğitim gören minik öğrencilerimizin çeşitli gösterileriyle ve İlçe Ensar cami Müezzin Kayyımı Resül Aksoy’un Kur’an’ı kerim tilavetiyle başladı.

Açılışta konuşma yapan ilçe Müftüsü Vehbi Akşit, Toplumu din konusunda aydınlatmak gibi ulvi bir görevi olan Diyanet İşleri Başkanlığımız yaygın din eğitimi alanında da güzel hizmetler yapmaktadır.

Bu hizmetlerin en önde olanı ve gözde olanı, 4-6 yaş Kuran kurslarıdır.

Allah’ın bizlere birer emaneti olan çocuklarımızın bismillah demeyi öğrenmesi, değerler eğitimi noktasında bilgilendirilmesi, Kur’an-ı Kerim’i oyunla, oyuncakla severek öğrenmesi için gayret gösteriyoruz. Yemeğe başlamadan önce ellerin yıkanması gerektiği, yemeğe besmele ile başlanması, sonunda elhamdülillah demesini öğrenen, yemek duası yapan çocuklar, arkadaşlarıyla paylaşmayı, birlikte oynamayı da öğreniyorlar.

Bu konuda öğrenci velilerimizin talepleri doğrultusunda, İlçe Müftülüğümüzün ve hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle, Çekmeköy İlçemizde 14 adet, 4-6 yaş Kuran kursu 34 sınıf ve 476 öğrenci ile hizmete devam etmektedir.

Çekmeköy ilçemizde 14 adet 4-6 yaş Kur’an kursu yetmez dedik.Çekmeköy Kaymakamı Resul ÇELİK Bey’in önderliğinde, Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet POYRAZ’ın destekleriyle, 15-20 adet daha 4-6 yaş Kur’an kursu açılması için çalışmalara başladık. Bu gayretleri için Başta Kaymakamımız Resul Çelik Bey’e ve Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz Bey’e şükranlarımı arz ediyorum dedi. Akşit, Erdoğan ALTUN Bey’in maddi katkılarıyla, merhum kızı adına yaptırılan Merve ALTUN 4-6 Yaş Kuran kursunun açılışı için desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca Halit bin Velid Camii Derneği Başkanı Mehmet KONUKÇU beye, dernek başkan yardımcısı Murat KONUKÇU hocamıza gösterdikleri çabalar ve katkılar için çok teşekkür ediyorum dedi.

Müftü Akşit, davetimize icabet eden Kaymakamımız Resul Çelik beye ve Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’ beye ve STK’larımızın kıymetli temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Ayrıca yoğun mesaisi içinde Çekmeköy İlçemize gelerek, açılışımıza teşrifleriyle bizleri onurlandıran İl Müftümüz Sayın Prof. Dr. Safi ARPAGUŞ Hocama da şükranlarımı arz ediyor.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığımızın 4 – 6 yaş Kur’an kursu gayretlerini takdir ediyoruz, aile geleneğimizden ötürü üç hafız kardeşler olarak bizlerde bu alanda her daim hizmet ehli olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İlçemizde sayısı 14 olan 4 – 6 yaş Kur’an kurslarımızı önümüzdeki aylarda ilçe müftülüğümüzle yapacağımız istişareler neticesinde daha da arttırılacağının sözünü verdi.

İlçe kaymakamı Resül Çelik bey selamlama konuşmalarında belediye başkanımızla, başkan yardımcılarımızla, ilçe müftümüzle devamlı istişare ederek ihtiyaç olan mahallelerimize, müftülüğümüzün tespit ettiği yerlere bu şekilde eğitim kurumlarımızı artırmak istiyoruz. Bu mübarek günde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum dediler.

Programda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. SafiArpaguş; “Bugün Rahmet-i Rahman`a kavuşmuş olan Merve Altun kızımızın ruhunu şad ediyoruz. Cenab-ı Hak mekânını cennet eylesin. Bir ülkenin geleceği genç nüfusunun ve yavrularının geleceğini teminat altına almasıyla mümkündür. 4-6 yaş Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemli projelerinden biridir. Toplum olarak bir ateş çemberinin içerisinde olan yavrularımızı her türlü olumsuz etkiye karşı dinimize, ahlakımıza, kültürümüze ve medeniyetimize ait değerlerle buluşturmak bizim öncelikli vazifemizdir. Bugün İstanbul genelinde 722 kursumuzda 1.830 derslikte öğrenim gören 25.500 4-6 yaş Kuran kursu öğrencimiz var. Allah`a hamd etmek makamındayız. Ancak bizim için bu sayılar yeterli değildir. Bunu daha ileriye götürmekle mükellefiz” dedi.

Programa İstanbul İl Müftü yardımcıları Ahmet Aktürkoğlu ve Arif Cevlek, Çekmeköy Müftüsü Vehbi Akşit, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile siyasi parti ve STK temsilcileri, İstanbul ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programı plaket takdimi ile sona erdi.