08.02.2021

Bir İyilik Sıcak Bir Yuva

Sıcak bir yuvanın değeri nasıl ölçülür?

Savaşların insan ve doğa üzerindeki etkisinin yıkıcılığı yadsınamaz bir gerçektir. 2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyorlar.

2019 yılında İdlib’e yönelik saldırılar nedeniyle yeniden başlayan göç dalgası sonucunda yüzbinlerce insan evlerini terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmeye başladı. Her şeyi geride bırakarak yollara düşen ailelerin camiler ve çadırlar dışında başlarını sokacak bir ortamları yok. Kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle bölgede nitelikli barınma ihtiyacı hayati öneme sahip durumda.

Savaşın başladığı günden bu yana eğitimden hayri hizmetlere kadar pek çok alanda Suriye halkına destek olan Türkiye Diyanet Vakfı da ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren aileler için başlattığı “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” kampanyası ile başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru ailelerin bir nebze de olsa yaşam standartlarını iyi hale getirmeyi amaçlıyor.

Kampanya kapsamında sınır ötesinde her türlü insani koşulların düşünüldüğü 30 metrekare büyüklüğünde 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan, çatısı betondan imal edilecek, her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme iyilik konutları inşa edilecek.

Siz de bu kampanyaya SURİYE yazıp 5601’e SMS göndererek, bagis.tdv.org adresinden online bağışta bulunarak, anlaşma lı bankalar yoluyla ve Türkiye Diyanet Vakfı mobil bağış uygulamalarımızdan destek olarak savaş mağduru bir aileye sıcak bir yuva olabilirsiniz.

Çekmeköy İlçe Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı Çekmeköy Şubesi  Ziraat Bankası Taşdelen Şubesi Yardım Kampanyaları TR62 0001 0024 4300 0019 7581 26 İban hesabına söz konusu projeye desteklerinizi bekleriz.