13.02.2020

Ahmet AKTÜRKOĞLU

AHMET AKTÜRKOĞLU

1970 Kocaeli İli Gölcük ilçesinde doğdu. İlkokul 5. sınıftan sonra İstanbul Fatih - Draman Tercüman Yunus Erkek Kuran Kursunda hafızlığını tamamladı. Daha sonra altı yıl süreyle kaldığı İsmail Ağa Kuran Kursunda İmam hatip Lisesini dışarıdan bitirdi. Bu esnada klasik usul Arapça ve dini ilimler tahsili yaptı. 1990 yılında Mısır Al-Azhar Üniversitesi Usul-uddin fakültesine kaydoldu ve bil fiil okuyarak beş yılda mezun oldu. 1996 Mayıs ayında İmam-Hatiplik görevine başladı ve 1997 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans tamamlama yaptı. 2000 yılına kadar Ankara Mamak Çarşı Camiinde Muezzin-i Kayyım olarak, 2003 yılına kadar Trabzon Akçaabat – Darıca Eğitim Merkezi 1. Dönem Kursiyeri, 2005 yılına kadar Yozgat Akdağmadeni Vaizi, 2008 yılına kadar Elazığ Karakoçan İlçe Müftüsü, 2014 yılına kadar Düzce Cumayeri İlçe müftülüğü görevinin ardından atanmış olduğu T.C Mogadişu Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri olarak Afrika’da görev yaptığı dönemde Mogadişu Üniversitesinde Uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanında “Somali’nin yeniden yapılanmasındaki Türkiye’nin rolü” konulu tez ile yüksek lisans yaptı. Ekim 2018 den beri İstanbul Çekmeköy Müftülüğü  görevini ifa eden hocamız evli ve iki çocuk babasıdır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.