28.12.2018

Muhammet SUİÇMEZ

MUHAMMET SUİÇMEZ

Trabzon’un Köprübaşı İlçesi, Beşköy Beldesi, Dağardı Mahallesinde doğdu. 1979 yılında İlk öğrenimini Sürmene ilçesi Petekli Köyünde, 1981 yılında hafızlığını aynı köyde tamamladı.1988 yılında İmam Hatip Lisesini yine Trabzon’un Sürmene ilçesinde tamamladı.1990 yılında başladığı Lisans eğitimimi Suudi Arabistan’da İmam Muhammed b. Suud Üniversitesinde 1996 yılında tamamladıktan sonra, Ankara İlahiyat Fakültesinde de bir yıl Lisans tamamlama eğitimi aldı.1998 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezine Kursiyer olarak başlayıp 2000 yılı Temmuz ayında mezun oldu ve Trabzon’un Akçaabat ilçesine Vaiz olarak atandı.2003 yılı Şubat ayında Tunceli’nin Pertek İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Diyanet İşleri Başkanlığında Müezzin, İmam-Hatip, Vaiz (Vaizlik yaptığı yıllarda 15 ay Darıca Eğitim Merkezinde İhtisas Kursunda Öğretmen olarak görev yaptı) ve İlçe Müftüsü olarak değişik görevlerde bulundu. 2006 yılında K.T.U. Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimlerinde Hadîs dalında Yüksek lisans çalışmasını tamamladı. İyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Trabzon Çaykara İlçe Müftülüğünden 15.08.2008 tarihinden itibaren Sakarya İl Müftü Yardımcılığına atanmış ve burada Eylül 2014 tarihine kadar görev yapmıştır. 2014 Eylül-2018 Eylül tarihleri arasında İstanbul Çekmeköy Müftülüğü görevini yapmıştır.