26.01.2023

Ulu Cami'de Regaip Kandili Programı

Perşembe akşamı Ulu Camii'de regaip kandili programı düzenlendi. Programa ilçe müftümüz Mehmet Çelebi katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif ile başladı.

Yatsı namazından sonra cemaate vaaz eden müftü Çelebi, "Bu gece; üç aylara tekrar erişmiş olmanın sonsuz huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Üç aylar, keremi bol olan rabbimizin biz Müslümanlara sunduğu bereketli zamanlardandır. İslam dininde mübarek sayılan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’nin de özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Kandiller bizlerin kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı arttıran çok özel gecelerdir. Bu özel gecede Çatalca İlçe Müftülüğü olarak tüm vatandaşlarımızla bu programda dualarla buluşmak istedik. Tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Daha sonra müftümüzün duası ile birlikte program sona erdi.