03.02.2021

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Ölümünün 84’üncü Yıl Dönümünde Edirnekapı Şehitliği’nde Kabri Başında Anıldı

27 Aralık 1936 yılında vefat eden Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı bugün gerçekleştirildi.

İstanbul Vali Ali Yerlikaya’nın teşîfleriyle gerçekleştirilen anma töreni Eyüpsultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten’in Kur’ân-ı Kerim tilâveti ile başladı. İstanbul'da yer alan 444 İmam Hatip okulunun öğrenci ve öğretmenleri tarafından okunan 444 Hatm-i Şerifin duası İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından yapıldı.

Kurtuluş savaşı yıllarında bu topraklarda birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve vatanperverliğin ne anlama geldiğini aktaran Mehmet Akif Ersoy’un, anlattıklarından ibret almanın önemini vurgulayarak anma programında dua eden Müftü Maşalı, “Ya Rabbi! İnsanın onuruna, haysiyetine yaraşır bir şekilde gerek din-i mübîn’i İslâm’a olan bağlılığı gerekse vatanına, milletine olan düşkünlüğünü hayatı boyunca ispat ederek yaşamış, bu topraklarda ilmin, irfanın, vatanperverliğin, mukaddesât aşkının şekillenmesine katkı sunmuş vatan şairimize rahmetinle muamele et. Rabbimiz! 84 yıl evvel bitmez tükenmez rahmetine kavuşmuş olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, pek çok şiirinde Efendimiz (s.a.v)’e olan aşkını, muhabbetini dile getirdi. İlâhi! Âhirette de onu Efendimiz (s.a.v)’e komşu et. Vatan şairimizin mekânını cennet, makâmını âli et.”dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aksu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Ünsal, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, SG. Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Alb. Tayfun Paşaoğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda il ve ilçe protokol mensubu katıldı.

Program, Vali Ali Yerlikaya, Müftü Mehmet Emin Maşalı ve katılımcıların Mehmet Akif Ersoy’un mezarına karanfil bırakmasıyla sona erdi.