08.12.2022

Engelleri Beraber Aşacağız

3 Aralık Engelliler günü münasebetiyle engelsiz yaşamın öncüsü olan vatandaşlarımız Beyoğlu İlçe Müftülüğünün daveti üzerine Dolmabahçe’de bulunan müftülük binasında misafir edildi.

Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu karar doğrultusunda her yıl dünyanın her yerinde engelsiz yaşam için mücadele edenler için farkındalık oluşturması amacıyla 3 Aralık Engelliler Günü olarak anılmaya devam ediyor.

Beyoğlu İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü’ne gelen engelli kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda, beş kardeşimizin ihtiyaç duyduğu Kur'an-ı Kerimleri kendilerine bugün teslim ettiklerini ifade eden İlçe Müftüsü Mehmet İzci; yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir değil her gün yanındayız dedi. Engelsiz yaşamın zihinlerde olduğunu belirten Mehmet İzci; sevginin ve engellenemez olan öğrenme aşkının engelleri nasıl yok ettiğinin örnekleriyle dolu olduğuna bugün bir kez daha şahitlik ettiklerini ifade etti.

Programda konuşan İlçe Koordinatörü Özdemir Sertkayalı; İlçemiz Fatih Sultan Mücahitler Kız Kur’an kursumuzda eğitim gören, görme engelli beş kardeşimiz bizlerden Kur’an-ı Kerim talebinde bulundu, özel olarak üretilen spiralli ciltleme tekniği ile braille alfabesiyle özel olarak hazırlanan Kur’an-ı kerimlerimizi bugün kendilerine takdim ettik. Onların memnuniyeti, yüzlerindeki gülümseme bizlerin daha çok çalışmasına vesile olduğu gibi onların önündeki engelleri kaldırmak için motivasyon kaynağımız olmaktadır dedi.