02.12.2022

Her Okula Bir Diyanet Kütüphanesi

Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfının ortak projesi olan her okulumuza bir kütüphane projesi kapmasında Beyoğlu İlçe Müftümüz Mehmet İzci’nin katılımıyla ilk Diyanet kütüphanesi Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesinde kuruldu.

Kitap teslim töreninde konuşan İlçe Müftüsü Mehmet İzci; dinimizin ilk emri olan Allah’ın ismiyle oku emrini yerine getirecek olan, okuduklarıyla geleceğimize ışık olacak, bu topraklarda inandığı değerleri huzur ve refahın en belirgin nüansı kılacak olan gençlerimize sağlam kaynaklardan ilim elde edebilmelerinin önünü açmak için buradayız dedi. Müftü İzci; bizler buraya hediye ettiğimiz her bir kitabın bir ilim deryasına yolculuk için ilk adım olduğunu biliyoruz, hadislerle İslam ansiklopedimiz’den din sosyolojine, hayatın anlam haritasını çıkartabilecekleri temel kitaplara ulaşmalarına vesile olacak kitaplarımızla geldik. Bu kitapları okuyan öğrencilerimizle ortak kitap okuma kulüpleri ve ders halkalarını da en kısa zamanda kuracağız dedi.

Aynı zamanda gençlik merkezlerimiz aracılığıyla sadece Beyoğlu’nda değil diğer ilçelerimizde eğitim gören üniversite ve Kur’an kursu öğrencilerinin de aynı projeye dahil ettiklerini ifade eden İzci; en son Bahçelievler Kocasinan Kız Kuran Kursu öğrencilerimize Kulluk Bilinci ve namaz isimli kitabımızı hediye ettik ve en kısa zamanda o kitap üzerinden gençlik merkezlerimizde görevli hocalarımızla mütalaalarını yaptıracağız dedi. Kitapları hediye etmenin yanında anlamalarına ve uygulamalarına da en gerekli zemini hazırlıyoruz diyen Mehmet İzci; en kısa zamanda bütün okullarımıza birer Diyanet kütüphanesi kazandıracaklarının altını çizdi.