25.11.2022

Küba Vatandaşı Greider Müslüman oldu.

İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmak istediğini belirterek Müftülüğümüze başvuran Küba vatandaşı Greider (40) için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

İlçe Müftüsü Mehmet İzci, İslam'ın inanç, ibadet ve ahlak esaslarına dair temel bilgiler verdi. Müslüman olmakla beraber artık kendileri için hayatlarında yeni ve temiz bir sayfa açıldığından, bundan sonraki yaşantılarında sağlıklı, sıhhatli, başarılı ve huzurlu bir ömür geçirmesi temennisinde bulundu.

Müslüman olmak için İslamiyet'i araştırdığını ifade eden Greider, kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve “Ali Can” ismini aldığı için yaşadığı mutluluğu ifade etti.

Müftü İzci, Ali Can’ı tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İngilizce Kur’an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye etti.