24.11.2022

Gençlerimiz Tükenmez Servetimiz, Geleceğe En Büyük Mirasımızdır

Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu ve uygulamada ikinci yılını dolduran, uygulandığı bölgelerde özellikle ortaokul sathındaki öğrencilerimizde büyük bir farkındalık oluşturan “Çevreme Duyarlıyım Projesi Beyoğlu’nda” faaliyetlerinin ilkini Cihangir Münir Özkul İlköğretim Okulunda başlattı.

Proje kapsamında öğrencilerimizi, Münir Özkul İlköğretim Okulu ve yöneticilerini ziyaret eden Beyoğlu İlçe Müftüsü Mehmet İzci; öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; gençler bize inandığımız kitabımızın ilk emri nedir oku değil Rabbimizin adıyla oku’dur. Bugün bir şahıs itibar edilen bir fakülteden mezun olup mimar ve müteahhit olsa sonra o kişi devasa binalar projeler yapsa ve ilk depremde o binaların çürük olduğu demirinden çimentosundan çalındığı ortaya çıksa ve yüzlerce cana mala zarar gelse o kimse okumuş diyebilir miyiz? Aynı soruyu bir cerrah, bir mühendis ve daha bir çok meslek mensubunun yaptığı işler için çoğaltabiliriz.

Bizler hep bizi gören ve gözeten Rabbimizin varlığını hissederek okuyacak, hayatı anlayacak, geleceğimize vatanımıza ve devletimize sahip çıkacağız . Sizler bu toplumun en büyük serveti, geleceğini inşaa ve ihya edecek olan en büyük mirasımızsınız dedi.

Müftü Mehmet İzci; bizler sizlerin kalplerine dokunmaya, gözlerinize sevgiyle bakmaya geldik İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve İstanbul İl Müftülüğümüz arasında ki protokol kapsamında bu sınıfımızla bir yıllık proje çalışmasını başarıyla yürüteceğimize inanıyorum dedi.

İki Teker İki Dünya bisiklet kulübümüz sizlere sportif aktiviteler sunacak, Cihangir gençlik merkezimizde ise kitap kulüpleri ve sanatsal faaliyetlerimizle sizlerin gelişimine katkı sunacağımızı bilmenizi isterim diyerek öğrencilere ve okul yönetimine teşekkürlerini ifade etti .

Projenin sene içerisinde uygulanma aşamaları hakkında bilgi veren Beyoğlu İlçe Gençlik Koordinatörü Mehmet Soydan ;özellikle liseye geçiş sürecinde ki öğrencilerimize yönelik yapmış olduğumuz kitap okuma etkinlikleri, sene boyu oluşturulacak ders halkaları ile sizlerin manevi gelişimine olumlu katkılar sunmaya gayret edecek, sportif ve sanatsal faaliyetlerimizle farklı alanlarda bilgi ve becerilerinizin gelişimine de destek olmaya gayret edeceklerini ifade etti .