21.11.2022

Beyoğlu’nda Gençlik Çalışmalarına Yeni Bir Soluk

Diyanet işleri başkanlığı gençlik merkezleri her yeni yılda, kendi bünyesinde faaliyet gösteren alanında uzman görevlileri ve yeni projeleri ile okul sonrası ve okul sürecindeki gençlerin çekim merkezi olmaya devam ediyor.

Beyoğlu İlçe Müftüsü Mehmet İZCİ; Beyoğlu’nda geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Cihangir Camii Gençlik Merkezi konumu , ulaşım kolaylığı ve gençlerin bisiklet turu güzergahında olması sebebiyle hem gençler için hem de cami ziyaretçilerimiz için ayrı bir öneme sahip olduğunu, Cami ziyaretçileri ve gençler için hazırlanan programlar kapsamında Diyanet yayınlarımızdan kulluk bilinci ve namaz isimli kitabımız başta olmak üzere son dönemlerde gençlerimizin karşılaştığı manevi sorunların en doğru cevaplarını barındıran kitapları ücretsiz olarak onlara temin ediyor, kitap okuma etkinlikleri ile de hayatlarına uygulamanın yollarını gösteriyoruz dedi .

İkinci gençlik merkezlerini yakında açacaklarını ifade eden Beyoğlu İlçe Müftüsü Mehmet İZCİ; Kaptanpaşa mahallemizde Sinanpaşa Kur’an kursumuzun bünyesinde sadece hanım kardeşlerimize ve kız öğrencilerimize hizmet verecek olan Sinanpaşa Gençlik Merkezini çok yakında faaliyete geçireceklerini ifade etti.

Cihangir Camii İmam-Hatibi Özdemir SERTKAYALI gençlere yapmış olduğu sohbette; burada Cihangir isminin anlamı bile bizim için istikamet tayin etmeye yeterlidir. Cihangir gibi olun sanki tüm dünyayı güzelleştirecek yükleri siz taşıyacakmışcasına dert sahibi olun, bizler bu dönemin en büyük hastalığı olan nemelazımcılığın hep beraber kökünü kazıyacak, diğerkamlığın, fedakarlığın ve tarihe nakşedilecek eserlerin tohumlarını hep beraber atacağız dedi.