11.03.2021

Mirac Kandili Programı Kılıçalipaşa Camii'nde Gerçekleşti.

Peygamber Efendimiz (sav)’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da semaya yükselişini ifade eden Mirac gecesini İlçemiz Kılıçalipaşa Camii’nde eda ettik.

Yüce Allah’ın, bazı ayetlerini göstermek üzere kulu ve elçisi Hz. Muhammed (sav)’i katına yükselttiği miraç hadisesi, O’nun sonsuz kudretinin ve müminlere inayetinin mucizevî bir tecellisidir. Zira İslam’ın ilk yıllarında, müşriklerin amansız baskıları karşısında yaşanan sıkıntılı ve hüzünlü günlerin ardından Rasulüllah’ın ve mümin gönüllerin beklediği teselli ve sekînet miraçla gelmiştir. Hz. Peygamber (sav)’in nezdinde gerçekleşen bu büyük mucize, içerisinde barındırdığı hikmetlerle bizlere manevî yükselişin imkânını ve yollarını gösteren hikmetlerle doludur.

Mirac gecesi Aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna ve Müslümanların birlik-beraberliğine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.