26.01.2021

Din Görevlileri Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Çevrimiçi Ortamda Buluşacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, salgın sürecinde uzaktan eğitimle yarı dönemi tamamlayan öğrencilere yönelik geliştirdiği "Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrim İçi Buluşuyor" isimli projeyle din görevlilerini çevirim içi ortamda çocuk ve gençlerle buluşturuyor.

Program kapsamında çocuklarını yarıyıl tatilinde din görevlileriyle buluşturmak isteyen veliler mahallesindeki cami görevlileriyle iletişim kurabilecek veya müftülüklerden bilgi alabilecek.

Ülke genelinde bilgisayar, internet vb. teknik  imkânı olan cami görevlileri, görev bölgelerinde ikamet eden çocuklarla ilgili tarih aralığında her gün çevrimiçi buluşma programı düzenleyebilecek. Program çeşitli uygulamalar üzerinden online olarak uygulanabilecek. Hafta içi her gün din görevlileri tarafından çocuklara ilk 20 dakikalık dilimde dini bilgiler dersi, ikinci 20 dakikalık dilimde ezber dinleme ve son 20 dakikalık dilimde ise anlatılan konu üzerinden soru-cevap bölümü yapılacak.

Öğrencilere derse katıldığı gün, doğru verilen her cevap için ve ezberlenen her sure ve dualar için puanlar verilecek. Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul çocuklarının durumları farklı kategoride değerlendirilerek birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkânlar ölçüsünde ödüller verilecek.

Program 15 Ocak ve 22 Ocak 2021 tarihlerinde Cuma hutbesinde tüm camilerde duyuruldu.