26.03.2020

65 Yaş Üstü Vatandaşlarımıza Yardım Hizmetlerimiz

Ülkemizde salgın haline gelen Covid-19 virüsü sebebiyle sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kaymakamlığımız tarafından Vefa İletişim Merkezi kurulmuştur. Kaymakamlığımız koordinasyonluğunda başlatılan hizmet seferberliğine Müftümüz Aydın YIĞMAN'ın öncülüğünde Müftülüğümüzün tüm personeli ve cami görevlileri fiilen destek veriyor. Her cami görevlisi kendi görev bölgesinde ki Kaymakamlıkça tespit edilen 65 yaş üstü vatandaşlarımızı bizzat ziyaret ederek ihtiyaçlarını sormak suretiyle bu hizmeti yürütüyorlar. Ziyaretler esnasında ihtiyaç sahibi olanlarda tespit edilmek suretiyle Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfına ihtiyaçları bildirilmektedir. Söz konusu vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlaması devam ettiği sürece din görevlilerimiz bu hizmeti sürdüreceklerdir.