29.01.2020

Beyoğlu Gençlik Taksim’de

Müftülüğümüze bağlı Beyoğlu Gençlik Koordinatörlüğümüzün hazırladığı ve uygulamaya koyduğu, Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin proje ortağı olduğu ve desteklediği “BEYOĞLU’NDA BİN KAPIYA BİN SELAM, BİN KİTAP, BİN DUA.“ projesi uygulanmaya başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve büyük önem verdiği Gençlik Çalışmaları ilçemizde de bütün hızıyla devam etmektedir.

Projemiz Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Taksim ve Kasımpaşa gibi semtlerde uygulanmaya konuldu. Projedeki amacımız, din hizmetinin cami dışında büyük kitlelere ulaştırılması, bir kısım işyerlerinde çalışanlarımızın dini konulardaki sorularına cevap verilmesi, sohbet grupları oluşturulması ve halkımızla kaynaşılmasıdır.

Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörlüğünde başkanlığını Mehmet Soydan ve Zeynep Gürler’in yaptığı 22 tane görevlimizin faal olarak iştirak ettiği proje kapsamında Taksim’deki işyerleri, sanat galerileri, okullar, resmî kurum ve kuruluşların yanında barlar ve gece kulüpleri de ziyaret edilmektedir.

Proje kapsamında iki aylık bir sürede 1300 kişiye ulaşılmış olup, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarından  “Kulluk Bilinci ve Namaz ”isimli kitap hediye edilmektedir.