22.12.2023

MEHMET AKİF ERSOY KONFERANSI

"20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası" münasebetiyle Müftülüğümüz tarafından Taksim Camii Kültür Sanat Merkezinde Yazar-Eğitimci Fatih AKBABA'nın konuşmacı olarak katılımıyla “Mehmet Âkif’le Anlaşabilmek” konulu konferans gerçekleştirildi.

Kuran tilavetiyle başlayan programda dinleyicilere hitap eden Fatih AKBABA; Âkif’i sadece şiirleriyle değil yaşam tarzıyla örnek almamız gerektiğini ve onun tevazusu, devlet ve millet sevdası, Kur’an sevgisinin bizlere en büyük hayat nişanesi olması gerek dedi. Akif’in en zor zamanlarda bile ahlaki değerlerden taviz vermediğini, kendisine İstiklal Marşı yarışmasında verilen ödülü, savaştan çıkmış bir milletin cebinden çıkacak tek kuruşu dahi kabul etmem diyerek bağışladığının altını çizdi.

Program, Beyoğlu İlçe Müftümüz Dr. Mehmet İZCİ’nin Mehmet Fatih AKBABA’ya hediye takdimiyle sona erdi.