18.01.2023

𝐑𝐮𝐬𝐲𝐚 𝐕𝐚𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚şı 𝐄𝐋𝐄𝐍𝐀, 𝐌ü𝐬𝐥ü𝐦𝐚𝐧 𝐎𝐥𝐝𝐮.

Rusya vatandaşı olan Elena, Müftülüğümüzde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmak istediğini belirterek Müftülüğümüze başvuran Rusya vatandaşı Elena ERİKHOVA (38); uzun araştırmalar ve tefekkürler neticesinde beni mutluluğa ulaştıracağına kesinkes inandığım için İslam’ı seçtim dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet İZCİ; bundan sonraki hayatında İslam ve Kur’an üzere bir hayat bina etmesini ve bu konuda sarfedeceği gayretin kendisine gerçek mutluluğu getireceğinin altını çizdi.
Beyoğlu Müftüsü Mehmet İZCİ ve şahitler huzurunda Kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan ve ihtida belgesini alan Elena, çok mutlu olduğunu ve kendisine hediye edilen Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerimi en kısa sürede okuyacağının altını çizdi.