16.01.2023

Üç Aylara Manevi Hazırlık

Beyoğlu İlçe Müftülüğü “2023 Üç Ayların Manevi İklimine Girerken” konulu konferans Beyoğlu Hasköy Sanat ve Kültür Merkezinde iki bini aşkın vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Program Beyoğlu İlçe Müftülüğünün yapmış olduğu çalışmaların tanıtımı amacıyla hazırlanan sinevizyon gösterisiyle başladı.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Beyoğlu İlçe Müftüsü Mehmet İZCİ; bugün burada bir araya gelen ve üç aylarının manevi havasını özlemle,hasretle bekleyen bu muhteşem kalabalık bizlere değerlerimizin ne denli kıymetli olduğunu göstermiştir dedi. Bizleri bir arada tutan birimizi bin yapan inandığımız değerlerdir diyen Mehmet İZCİ; aşkla ve muhabbetle birbirimize baktığımız her günümüz ibadet mesabesinde karşılığını bulacaktır dedi.

Beyoğlu İlçe Kaymakamı Mustafa Demirelli; bugün İlçe Müftülüğümüzün değerli çalışanlarının yapmış olduğu hizmetleri izledik, bütün din görevlisi kardeşlerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN ise yapmış olduğu konuşmasında, iman nimetinin nasip olduğu gibi iman nimetinin kıymetini bilerek yaşamaya gayret etmeliyiz dedi. Bugün bizler ramazanı şerif ayını karşılamak o muhabbet iklimine adım atacağımız günlerin heyecanını paylaşmak için buradayız diyerek, bizim bu dünyada ki zamanımız çok çabuk tükenmektedir Efendimiz as. buyurduğu gibi sanki bir kuşluk vakti kadar burada kalmış gibi hissedecek kadar dar bir zaman dilimi olduğunu göreceksiniz buyurmuştur. O zaman bizler bu hayatın bir defa verilen bir hediye olduğunu bilmeli ona göre bir rota çizip o çizgiyi asla kaybetmememiz gerektiğinin altını çizdi.

Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin hediye töreninden sonra Beyoğlu Din Görevlileri Derneğinin hazırlamış olduğu yemek ve çeşitli ikramlar ile program sona erdi.