03.01.2023

Bir Kitap Bir Soru Onlarca Ödül

Beyoğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Beyoğlu’nda bulunan ilköğretim ve lise düzeyindeki okullarda kitap okuma projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Gençlere kitap okuma alışkanlığının en üst düzeye çıkarılması için yıllardır yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi .Proje detayları hakkında bilgi veren Beyoğlu İlçe Gençlik Koordinatörü İlknur UMUR; özellikle dijital platformların ve sosyal medyanın kıskacında kalan gençlerimize yeni bir kapı açabilmek , onların zihin ve ruh dünyalarına pozitif katkılar sunabilmek için her okulumuzdan bir sınıf seçerek o sınıfın eğitim seviyesine uygun kitapları ekibimizle temin ediyoruz. Genellikle Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından seçtiğimiz kitaplarımız alanında uzman hocalarımız tarafından kaleme alınan gençlerimizin sahih dini bilgiye en kolay ulaşabilecekleri, sosyal çevrelerce oluşturulan sorulara cevap bulabilecekleri muhteşem kitaplardan oluşuyor. Bu kitapları ulaştırdığım sınıflarımıza 45 günlük bir süre tanıyoruz ve sonrasında okunan kitaplar hakkında müzakereler ve açık oturumlar yaparak heyecan dolu bir kitap okuma serüvenine eşlik etmenin yanında, öğrencilerimizle daha samimi iletişim kurma fırsatını yakalamış oluyoruz dedi.

Projeyi yürüten ekipte yer alan Taksim Camii İmam Hatibi Yakup AKTAŞ; İnşallah projemizin finalinde taksim camimizde 12 okuldan seçtiğimiz sınıfları misafir edecek ve Taksim Cami konferans salonunda yapılacak olan kitap müzakeresi neticesinde sorulacak olan sorulara doğru cevaplar ve anlatımlar neticesinde binlerce liralık hediye çekimiz ve sürpriz hediyelerimiz olacaktır dedi.

Beyoğlu İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfının proje ortağı olarak bütün maddi imkanları seferber ettiğinin altını çizen Beyoğlu İlçe Müftüsü Mehmet İZCİ; hem keyfiyet hem kemiyet bakımından çok istifade edilecek olan bu projeye elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz dedi.