T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Beyoğlu Müftülüğü

18.05.2026

Okçular Tekkesi’nde ÇEDES Yıl Sonu Şenliği Coşkusu

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında öğrenciler için Okçular Tekkesi’nde yıl sonu şenliği düzenlendi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda öğrenciler hem eğlendi hem de geleneksel kültürümüzü yakından tanıma fırsatı buldu.
Tarihi atmosferiyle dikkat çeken Okçular Tekkesi’nde düzenlenen etkinliğe Beyoğlu Kaymakamımız Abdullah Atakan ATASOY, İlçe Müftümüz Tahir Erçin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Dervişoğlu ve Gençlik ve Spor İlçe Metin ALBAYRAK da katıldı. Program kapsamında İlçe Müftümüz Tahir Erçin tarafından öğrencilere değerler eğitimi kapsamında sohbet gerçekleştirildi. Çocuklara milli ve manevi değerlerin öneminden bahsedilen programda öğrenciler ilgiyle sohbeti takip etti. Etkinlik süresince öğrenciler Okçular Tekkesi Müzesi’ni de gezerek tarihi mirası yakından tanıma fırsatı buldu. Geleneksel okçuluk kültürü hakkında bilgiler alan öğrenciler, düzenlenen ok atma etkinliklerine katılarak keyifli anlar yaşadı. Program boyunca çeşitli ikramlarda da bulunuldu.
Programda konuşan Kaymakamımız Abdullah Atakan ATASOY, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın okçularının yetiştiği bu tarihi mekânda çocuklarımızla bir araya gelmek bizler için ayrı bir anlam taşımaktadır. ÇEDES Projesi ile evlatlarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı, çevresine duyarlı bireyler olarak yetişmesini son derece kıymetli buluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ve veliler programdan duydukları memnuniyeti dile getirirken, ÇEDES Projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin çocukların sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine önemli katkı sağladığı ifade edildi.