10.06.2024

ÇEDES Programı Kapanış Etkinliği

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi kapsamında ilçemizde yapılan çalışmaların yıl sonu kapanış programı Taksim Camii Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Proje kapsamında manevi danışmanlık yapmak üzere görevlendirilen hocalarımız eğitim-öğretim yılı boyunca birçok okulda öğrencilere yönelik faaliyetlerde bulundular. Projenin amacı olan “bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insanî, manevi ve kültürel değerlere göre öğrenci yetiştirmek" yolunda yapılan çalışmaların yıl sonu kapanış programında öğrencilerimizi Taksim Camii'nde misafir ettik.

Programın açılışında Taksim Camii İmam-Hatibi Hafız Yakup Aktaş Kur'an-ı Kerim tilavet etti. Ardından, ÇEDES projesi kapsamında yapılan faaliyetler anlatıldı. Bir külliye olan Taksim Camii'nin Vakıf müdürü tarafından caminin ve etkinlik alanlarının tanıtımı yapıldı. Programda Taksim Camii Müezzini Hasan Akıntaş’ın sunduğu müzik dinletisiyle öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Müftülüğümüzün yemek ikramlarıyla program sona erdi. Ardından öğrenciler Taksim camii'nin iç mekanı, akustik divan salonu, Kitap-kahvesi, kitabevini ve diğer bölümlerini gezerek yoğun ilgi gösterdiler.