14.05.2024

Engelliler Haftası Programımız

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Beyoğlu Müftülüğü olarak Taksim Camii Divan Salonunda düzenlediğimiz programda engelsiz kardeşlerimizle buluştuk.
    Beyoğlu Müftümüz Dr. Mehmet İZCİ, Murakıp Edip AKYOL ve İlçe Engelli koordinatörlerinin katıldığı program Cihangir Camii İmam-Hatibi Özdemir SERTKAYALI'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Müftümüz Dr. Mehmet İZCİ ise yaptığı konuşmada; "Engelli kardeşlerimizin bizim gerçeğimiz, bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız..dedi. Asıl engelin zihinlerdeki engel olduğunu ifade etti. ‘’İnsan insanın kurdu değil, insan insanın yurdudur’’ cümlesiyle de hayatın sosyal sorumluluk yönüne dikkat çekti. Ardından Taksim Camii Müezzin-Kayyımı Cengiz BAYRAKTAR ilahi ve kasidelerle programı renklendirdi. Hasbihal ve dua ile kapanan programın sonunda katılımcılara yiyecek-içecek ikramı yapıldı, alış-veriş kartı hediye edildi.