02.01.2019

İstanbul Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Mescid-i Aksa imamı Züheyr Sabbah'ın katılımıyla Fatih Camisi'nde gençlik buluşması gerçekleştirdi.

a

"Gençler Fetih Ruhuyla Fatih Camisi'nde Buluşuyor" temasıyla Fatih Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Mescid-i Aksa imamı Züheyr Sabbah, gördüğü kalabalığın kendisine bayram gününü hatırlattığını belirterek, "O bayram günü ki nasıl burada toplandınız, bu toplantının aynısını Mescid-i Aksa'da birlikte yapmayı umuyorum." dedi.

Sabbah, "Biz sizin torunlarınız, sizin evlatlarınızız. Biz Osmanlı'nın evlatlarıyız. Siz her zaman bizim atamızsınız, babamızsınız. Rabbim'den dilerim ki şu ülkenin üzerinde her zaman, her daim güvenlik olsun, emniyet olsun ve her türlü beladan muhafaza olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmasını tamamlamasının ardından Sabbah programa katılanlara teheccüd namazı kıldırdı.

Kur'an-ı Kerim hatmi ve duaların ardından etkinlikte, gençlerden oluşan ilahi grubu ilahiler okudu. Daha sonra ise cehri tesbihat yapıldı.

Programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sabah namazını kıldırdı. Başkan Erbaş, namaz sonrası yaptığı konuşmada kıyamet günü Allah’ın himayesi altında gölgelenecek olan gruplardan birinin de gönlü mescitlerde neşe bulan gençler olacağını söyledi. Camilerin fonksiyonel olarak kullanılması çok önemli olduğuna dikkat çeken Erbaş, “Peygamber Efendimiz (SAV) saadet asrında mescitleri aynı zamanda bir ilim merkezi olarak kullanıyor, Ashab-ı Suffa’yı, mescitte eğitiyordu. Fatih Camisi’nde eskiden bu yana bir köşesinde hadis dersleri, bir köşesinde fıkıh dersleri, diğer köşesinde tefsir dersleri veriliyordu. Dolayısıyla camilerin günümüzde de sadece namaz kılınan yerler olmaktan çıkması ve birer ilim merkezi olmasını arzu ediyoruz. Bu dünyada bize vermiş olduğu nimetlerin farkına vararak, daha çok çalışarak ve çaba sarfederek Allah’ın rızasını aramamız gerekiyor. Çünkü insanın çalışmasının karşılığını Allah mutlaka verecektir. Dolayısıyla gençlerimizin camilerde buluşması çok önemli. Bu vesileyle sabahın bu seher vaktinde Fatih Camisi’ne gelen genç kardeşlerimizi gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Etkinlikte katılımcılara kahvaltı ikramında bulunuldu. 0