09.07.2019

Beykoz Müftülüğünde Hafızlık İcazet Merasimi

Beykoz Müftülüğü Elmalı Kur'an Kursunda hafızlıklarını tamamlayan 33 hafızımız için icazet merasimi yapıldı.

Beykoz Ortaçeşme Merkez Camiinde 06.07.2019 Cumartesi günü yapılan icazet merasimiyle Elmalı Kur'an kursumuzdan mezun olan 33 hafız öğrencimizin sevinçleri yaşandı.

Beykoz Müftüsü Ali Efe'nin ev sahipliğinde yapılan icazet merasimi, Reisül Kurra vekili Mustafa Demirkan hocanın riyasetinde yapıldı. Programa İstanbul Müftü yardımcısı Musa Bilgiç, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Saglam, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, öğrencilerimizin velileri, Fatih İlme Hizmet Vakfı adına Recep Öztekin ve ekibi ile Beykoz Din Görevlileri, Kuran Kursu Öğreticileri ve cemaatimiz katıldı.

İcazet Merasiminde açılış konuşmasını yapan Beykoz Müftüsü Ali Efe konuşmasında ; Kur'an meclisinde bulunmanın bahtiyarlığının yaşandığını, Ehli  Kur'an olmanın önemini, Hafızlığın önemini ve öğrencilerimizin bu müstesna silsilede en kıdemli hocası ile beraber, Reisül Kurra ile beraber aynı ortamı paylaşmalarının öğrencilerimiz için önemli olduğunu belirtti.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizin hayatlarını Kur'an ahlakıyla güzelleştirmelerini ; istikametlerini bu doğrultuda güzelleştirmelerini tavsiye etti.

Anne Babalarını, Öğreticileri ve genç Hafızlarımızı tebrik ederek bu müstesna meclisin Allah c.c. nezdinde kıymetini anlattı.

İstanbul Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç yaptığı konuşmada Kur'an-ı Kerimin Allahın kelamı olması hasebiyle onunla hemhal olmanın önemini anlattı. Allah'ın gösterdiği istikamette hareket eden kişinin hem dünyasının hem de  ahretinin kolaylaştırılacağını ifade etti.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam yaptığı selamlama konuşmasında bu müstesna mecliste bulunmanın önemini dile getirdi. Beykoz Belediyesi olarak bu programlara destek olacaklarını ifade etti.

İlim Hizmet Vakfı adına Başkan Yardımcısı Recep Öztekin  ise konuşmasında vakıf olarak öğrencilere önem verdiklerini Hafızların yetişmesi için gayret ettiklerini ifade etti.

Reisül Kurra vekili Mustafa Demirkanın duasıyla son bulan merasimde Beykoz Müftülüğünce Hafızlarımıza birer küçük altın hediye edildi. Beykoz Belediye Başkan yardımcısı da genç hafızlarımıza hediyesini takdim etti. Hafızlık icazet merasimi öğle namazından sonra yapılan ikram ile tamamlanmış oldu.

Beykoz Müftülüğü olarak Hafızlarımıza başarılar dilerken ömür boyu Kur'anın istikametinde bir hayat sürmelerini temenni ederiz