04.04.2019

Elmalı Yatılı Kur’an Kursu’nu ziyaret

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beykoz Müftülüğü Elmalı Yatılı Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında hafızlık öğrencilerine hitap eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Hafız olmak demek Cenab-ı Hakk’ın el-Hafz esma-ı hüsnasına mazhar olmak demektir. Gerçek hafız Allahu Teala hazretleridir. Kur’an’ın ilk hafızı Cibril-i Emin’dir. O hafız olarak Rabbi’nin katında bu ilahi hitabı alıp Sevgili Peygamberimize (SAV) getirmiştir. İkinci hafız Hz. Peygamber’dir (SAV). Sizler Hz. Peygamberin varisleri olarak Kur’an-ı ezberliyorsunuz. Kur’an-ı ezberlemek çok onurlu ve şerefli bir iştir. Hz. Peygamber ‘Ümmetimin onurluları Kur’an-ı ezberleyenlerdir’ buyurmuştur. Siz bu şerefli işi yapıyorsunuz. Ama bununla henüz işe başlamış oluyorsunuz. Yani hafız olmak gaye değil bir araçtır, vasıtadır, vesiledir. Kur’an’ı anlamanın, onun mana deryasına dalmanın, oradan inciler devşirip insanlığa sunmanın vasıtasıdır. Böyle bir vesileye sahip olarak hafızlığınızı tamamladığınız zaman duamız ve niyazımız odur ki, Kur’an’ı anlamaya sağlayacak bir İslami ilimler eğitimi alın.”

Ziyarete İstanbul Müftü Yardımcıları Bahri Şamat ve Mustafa Yavuz ile Beykoz Müftüsü Ali Efe de iştirak etti.

Beykoz Müftüsü Ali EFE, Prof Dr. Hasan Kamil Yılmaz'a, Elmalı Kur'an Kursunu ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.