28.11.2018

Beykoz Mevlid-i Nebi Konferansı - 2018

Beykoz Müftülüğü’nce Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde 2018 yılı “Mevlid-i Nebi” haftası kapsamında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak D. İ.B. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya katıldı.

Konferansa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yrd. Yakup Özbek, Tacettin Aksu ve ilçede hizmet veren Dairelerin Müdürleri, Muhtarlar derneği Bşk. Hüsnü Kolcu ve bazı mahalle muhtarları,okul müdürleri, yerel basın mensupları ve vatandaşlarımız katıldı.

Program İlçemiz Yıldırım Beyazıt Cami İ-Hatibi Muhammed Polat hocamızın Kur’an-ı Kerim  tilavetiyle başladı.

Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından Beykoz Müftümüz Ali Efe açılış konuşmasını yaptı.

Ali EFE konuşmasında:

Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinden bu yana 1447 yıl geçtiği bilgisini paylaşıp
Ondört asır evvel, yine bir böyle geceydi, Kumdan, ayın ondördü, bir öksüz çıkıverdi! Efendimiz (s.a.v) teşriflerinden bu güne geçen 1447 yıla rağmen onu sevenler elbette sevgisinin gereği, sevmeyenler ise yine merakı ve niyetleri gereği onunla alakalı okumaya, yazmaya devam etmektedirler” dedi.

İlçe Müftüsü Ali Efe Mevlid-i Nebi haftası vesilesi ile yapılacak olan çalışmalardan bahsetti.

Efe: “Mevlid-i nebi haftasını camilerimizde, okullarımızda değişik etkinliklerimizle icra etmeye gayret ediyoruz. Camilerimizde Kandil Gecemiz, Kuran ziyafetlerimiz, okullarımızda yine idarecilerimizin teşviki ile hocalarımızın, öğrencilerimizin samimi gayretleri takdire şayan Allah razı olsun.  Burada bulunan, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Buraya gelişlerinizin elbette boş olmadığını biliyorsunuz, biliyoruz. Rabbim katılımlarınızı Peygamber sav Efendimizin sevgisine vesile kılsın” ifadeleriyle konuşmalarını tamamladı.

İlçe Müftümüz Ali Efebey’in konuşmasının ardından selamlama konuşmalarını yapmak üzerekürsüye gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek;

“Canımızdan çok sevdiğimiz Allah Resulü’nün dünyaya gelişlerinin yıl dönümünü tekrar yâd etmiş bulunuyoruz. Dua etmek ve ona ümmet olduğumuzu bir kere daha bir araya gelerek ifade etmek için burada toplanıyoruz. Allah razı olsun Peygamber ile ilgili hangi program olursa olsun sizler varsınız. Allah, Peygamber sevgisi yüreklerimizde daim olsun. O sevgi olmasa hiçbir şey yapamayacağımızı zaten ifade ediyoruz. Dolayısıyla onun hatırı için her zorluğa katlanmak bizim boynumuzun borcudur”
diyerek konuşmasına devam etti.

Yücel Çelikbilek, gençlerin ne kadar değerli olduğunu şu sözlerle dile getirdi.

“Gençlik yoksa gelecekte yoktur”

“Gençlerin ne kadar değerli olduğunu, söylemiş olalım. Dolayısıyla biz bugün Peygamberimiz vesilesi ile bir kere daha gençliğin ne olduğunu anlamış olacağız. Rabbim bu ülkeyi gençliksiz bırakmasın. Şuurlu, değerlerine bağlı dinine bağlı, kitabına bağlı bir gençlik kitlesini Rabbim her zaman var etsin. Yeryüzünde sadece bizler değil bütün gençlerin kurtuluşunun burada olduğunu biliyoruz”
 dedi.

Hz.Peygamber ve Gençlik” konulu konuşmalarını yapmak üzereD. İ.B. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya Hocamız kürsüye geldiler.

Peygamber sav efendimize olan sevgisiyle dolu olan ve ahiret hayatında O’nu göremeyeceği korkusuyla hüzünlenen sahabe-i kiramdan örnekler vererek konferansına başlayan Kapukaya; Genç sahabelerden örnekler verdi.

Hz. Ali , Musab Umeyr ve Erkam b. Ebil Erkam başta olmak üzere İslamın ilk yıllarında sorumluluk alan genç sahabenin hayatlarını örnek gösterdi. Günümüz gençliğininde gerektiğinde sorumluluk alabilmesi gerektiğini ifade etti.

Sünnetin hayatımızda yeri ve önemine değinen Kapukaya; Hadis rivayeti konusunda günümüzde yapılan bazı yersiz değerlendirmelere işaretle Ebu Hüreyreye dil uzatanların olduğunu belirterek; “Ebu Hureyre kim? Peygamberimizin mescidinin yanında bulunan suffede yetişen gençlerden birisiydi. Peygamberimizin yanından asla ve asla ayrılmamıştır. Kolay kolay ayrılmazdı. Onun derdi Peygamberimizi dinlemek, Peygamberimizin huzurunda bulunmak ve peygamberimizin ağzından çıkan sözleri bizlere nakletmekti. Onun için en çok hadis-i rivayet eden sahabe ünvanına sahiptir”
ifadelerini kullandı.

Hocamız günümüz medya mensuplarınaçağrıda bulunarak, “ Maalesef günümüzün medyatik insanları bizi Peygamberimizden kopartmak istiyorlar. Bizi sünnetten kopartmak istiyorlar. Onların dertleri İslamı iyi yaşamak değil. Onların dertleri önce Peygamber sevgisini yok etmek.  Ondan sonra Peygamberin sünnetini yok etmek. Orada da durmayacaklar. Emin olunki orada da durmuyorlar. Sonrasında Kur’an’ı Kerim’e gelecekler, çünkü hepsi bir proje adamıdır. Hepsinin arkasında birileri vardır”
 dedi.

D. İ.B. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya;

Peygamberimizin asıl amacının dinine bağlı bir gençler yetiştirmek olduğunu söyleyerek “Allah’a iman eden, peygamberine tabi olan ve insanlığın hidayeti için, kurtuluşu için gecesini gündüzüne katarak çalışan gençler topluluğu oluşturmaktı. Onun için her şeyi fırsata çevirirdi Peygamber Efendimiz. Hiç böyle bir boş zamanı yoktu
” ifadelerini kullandı.

Hocamızın konuşmalarının ardından Beykoz Belediye Bşk. adına Belediye Başkan Yardımcısı Yakub Özbek Bey tarafından günün anısına Mehmet Kapukaya Hocamıza bir buket ciçek takdim edildi. Sonrasında İlçe Müftümüz Ali Efe de Belediye Bşk. Yardımcısı Yakub Özbek Bey’e çiçek takdim etti.Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Konferans  katılımcılara ve konuklara teşekkürle sona erdi.