18.07.2021

Mehmet MUSLU

1968'de Muğla’nın Fethiye İlçesinde doğdu. 1988'de İzmir İmam Hatip Lisesinden, 1993'de İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksek Okulundan ve 1997'de Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Memuriyet hayatına 1988'de Şanlıurfa Göktepe Köyü Camii'nde İmam Hatip olarak başladı. Muğla Yatağan, İstanbul Ümraniye ve Bursa Nilüfer İlçelerinde İmam Hatip ve Müezzin Kayyım olarak görev yaptı. 1998'de Van Bahçesaray, 2001'de Aksaray Eskil, 2003'de Aydın Sultanhisar, 2006'da Antalya Kemer, 2011'de Ankara Polatlı, 2017'de İstanbul Beylikdüzü, 2019'da Beşiktaş, 2021'de Sarıyer'e İlçe Müftüsü olarak atandı.

2009'da Norveç Stavanger'de Ramazan ayı yurt dışı görevinde bulundu. Çeşitli yıllarda Hac ve Umre Organizasyonlarında Din Görevlisi, Kafile Başkanı, Tercüman, Ekip Başkanlığı Personeli, Bölge Sorumlusu ve Ekip Başkan Yardımcısı olarak Medine'de görev yaptı. Diyanet İşleri Başkanları Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Teşekkür Belgeleri; çalıştığı İlçe Kaymakamlarından takdir belgeleri ile İstanbul Beylikdüzü'nde Diyanet Vakfına önemli ölçüde müştemilat kira geliri sağlayarak, Hz. Ali Camii Gençlik Merkezi, Fatih Sultan Mehmet Camiine iki adet lojman alımı, 4 ayrı yerde 4-6 yaş Kur’an Kursu açılışı gerçekleştirerek Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur tarafından Başarı Belgesi ve Beşiktaş'ta göreve başladıktan sonra  Barbaros Hayrettin Paşa Camii' nin yapılmasında, Boğaziçi Üniversitesi kampüs yakınında bulunan Cami yeri proje çalışmalarında, Ihlamur Hafızlık Kız Kur"an Kursu yer probleminin çözülmesinde önemli katkıları ve Beşiktaş'ta ilk 4-6 yaş Kur’an Kursunun açılması, Ahmet Akyıldız Camii 4-6 yaş Kur’an Kursu hazırlık çalışmaları nedeniyle Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan tarafından Üstün Başarı ve Başarı Belgesi ile taltif edildi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Bölümünde master çalışmalarını sürdüren Sarıyer İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Arapça ve İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.