26.03.2024

İLÇE MÜFTÜMÜZ AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİ ŞERİFİ KÜRSÜSÜNDE

İlçe Müftümüz Sayın Recep EREN Hocamız, İstanbul İl Müftülüğünün düzenlediği Ramazan ayı özel Vaaz İrşad Programı Çerçevesinde bugün Teravih Namazı öncesi Fethin sembolü Ayasofya-ı Kebir Camii Şerifinde 2024 yılı Ramazan ayı teması olan “Ramazan ve Ahiret Bilinci” konulu Vaaz-ı Nasihatta bulundu.

İlçe Müftümüz Vaazında: “Ahiret Bilinci ve Hesap verme bilinciyle yaşamak, insanın aklını kullandığının emaresidir.

Bu hususta Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur:

الْكَيِّسُ مَنْ دَانَ نَفْسَهُ وَعَمِلَ لِمَا بَعْدَ الْمَوْتِ وَالْعَاجِزُ مَن أَتْبَعَ نَفْسَهُ هَوَاهَا وَتَمَنَّى عَلَى اللَّهِ

“Akıllı kimse, kendisini hesaba çeken ve ölümden sonrası için hazırlayan kimsedir. Aciz kimse ise, nefsi isteklerine tabi olan ve Allah’tan olmadık şeyler isteyen kimsedir.” (Tirmizi, Kıyame 25)

Bu dünya hayatının ötekisi var. Şükürler olsun ki var. Filistin’de her gün yüzlerce insanı katleden Zalimler hesap vermeyecek olsaydı… Dünyanın birçok yerinde kendi menfaatleri için insanları birbirine düşüren, onları acımasızca köleleştiren, yetmedi mallarını ve canlarını yok edenler hesap vermeyecek olsaydı… Yaratanı hiç hesaba katmadan dünyayı kendi düşündükleri gibi dizayn etme çabası içinde olanlar hesap vermeyecek olsaydı… İnsanlarda bir hesap bilinci olmasaydı dünya yaşantısı kaosa dönerdi.

Ancak Mazlumlar bilmelidirler ki, Allah zalimin zulmünü elbette bitirecektir. Allah zalimi zulmüyle beraber yerin dibine geçirecektir. Ahiret bilinci işte tam bu noktada Müslüman’a güç verir.

‎وَلاَ تَحْسَبَنَّ اللّهَ غَافِلاً عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الأَبْصَارُ

“Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim, 14/42)” dedi.