08.02.2024

YORUM İSTANBUL CAMİİ TEMEL ATMA MERASİMİ

İlçemiz Yorum İstanbul Camii ve Kur’an Kursu Temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Kartaltepe Yeşil Camii Müezzin Kayyımı Ebubekir BABACAN’ın yaptığı program Barbaros Camii İmam Hatibi Eyüp ERDİM’in Kur’an tilavetiyle başladı.

Cami Dernek Başkanı Sayın Seyfettin ÖZCAN’ın selamlama konuşmasının ardından İlçe Müftümüz Sayın Recep EREN, Caminin Mimari özellikleri ve iç mekanları ile ilgili; caminin bulunduğu konum itibariyle modern mimari olarak tasarlanan cami ve kurs projemizin 3324 metrekare olduğunu, Cami ibadet alanının 480 m2 , mahfil kat alanının 260 m2 olmak üzere toplamda 900 kişilik kapasiteye sahip olduğunu belirtip, Cami mimarisinin her ne kadar Modern bir yapı olsa da tasarımında Türk- İslam motifleri çokça kullanılmış olduğunu, Cephesinin lale – zencerek ve hendese motifleriyle süslenmiş olduğunu vurguladı. İlçe Müftümüz Sayın EREN konuşmasının devamında “Kurs binamızda 4-6 yaş çocuk , kadın ve erkek olmak üzere herkese yer verilmiştir.4-6 yaş kursumuz çocuklarımızın ihtiyaçlarını giderecek şekilde tasarlanmış olup; içinde derslikler, ortak oyun salonu, yemekhane, yönetici, öğretmen ve psikolog odaları bulunmaktadır. Doğal aydınlatma ve havalandırma çocuk gelişiminde çok önemli olduğu için boydan cam kullanılarak yapı ferahlatılmıştır. Kadın kurs alanıyla, kadınlarımızda unutulmamış, onlar içinde yaşam alanı düşünülmüştür. Binanın tasarımında Gençlerin mekânları da düşünülmüştür. Erkekler Diyanet Gençlik Merkezi, Kadınlar Gençlik Merkezi ve Aile Dini Rehberlik Merkezi ayrı ayrı planlanmıştır. Bodrum katında ıslak hacimleri ve 40 araçlık otoparkı mevcut olduğunu” ifade etmiştir. Cami inşaat safahatında bugüne gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarını ifade ettiler. Akabinde Belediye Başkanı Sayın Atilla AYDINER ve Bayrampaşa Kaymakamı Sayın Dr.Soner ŞENEL’in selamlama konuşmalarına müteakip Şişli Müftüsü Sayın Tahsin AYDIN’ın yapmış olduğu dua sonrası misafirlere yemek ikramında bulunuldu. Sultangazi Müftüsü Sayın Hadi KESKİN’in yapmış olduğu yemek duasıyla program sona erdi.