29.12.2023

Hafızlık İcazet Merasimi

Cemsultan Camii Kız Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamlayıp Belgelerini alan öğrencimiz için Müftülüğümüz tarafından Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. Sunuculuğunu İlçemiz Kartaltepe Yeşil Camii Müezzin kayyımı Ebubekir Babacan’ın yaptığı, Barbaros Camii İmam Hatibi Eyüp Erdim’in Kur’an tilavetiyle başlayan program, Cemsultan Camii Kur’an Kursunun tanıtımıyla ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Ardından Merhum Şair Mehmet Akif İnan’ın kaleme aldığı “Mescid-i Aksayı Gördüm Düşümde” şirinini Ebubekir Babacan ney eşliğinde seslendirdi.

Daha sonra İlçe Müftümüz Sayın Recep Eren, yapmış olduğu konuşmada; Hafızlık icazetiyle ilgili konuşmasına başlamadan önce

“Geçen hafta içinde vatani görevlerini yerine getirirken hainlerin kurşunlarıyla şehit olan Mehmetçiklerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize, Gazze’deki şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Hepsinin ruhları şad olsun” dedi.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor. En hayırlılar burada, Kur’an’ı öğrenenler burada, öğretenler burada, hafızlarımızın Anne-Baba ve yakınları, Kur’an Dostları burada.

“Dünyanın her yerinde Kur’an, insanları aydınlatmaya devam edecektir”

Kur’an’ın insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi ve hakikat kaynağı olduğunu vurgulamak istiyorum. “Rabbimiz Peygamber Efendimize (s.a.s.) İbrahim Suresi 1. Ayette şöyle buyuruyor.

‎الٓرٰ۠ كِتَابٌ اَنْزَلْنَاهُ اِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ اِلَى النُّورِ بِاِذْنِ رَبِّهِمْ اِلٰى صِرَاطِ الْعَز۪يزِ الْحَم۪يدِۙ

“Elif. Lâm. Râ. (Bu Kur'an), Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, yani her şeye galip (ve) övgüye lâyık olan Allah'ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır.”

Dolayısıyla 14 asırdır dünyanın her yerindeki insanları Kur’an, nasıl aydınlatmışsa inşallah bundan sonra da dünyanın her yerinde Kur’an, insanları aydınlatmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“Kur’an kendisine sarılanları hakka, hakikate, iyiliğe ve adalete yönlendirir”

Yüce Allah İsra Suresi 9. Ayette şöyle buyuruyor:

‎اِنَّ هٰذَا الْقُرْاٰنَ يَهْد۪ي لِلَّت۪ي هِيَ اَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ الْمُؤْمِن۪ينَ الَّذ۪ينَ

‎يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ اَنَّ لَهُمْ اَجْرًا كَب۪يرًاۙ

“Şüphesiz ki bu Kur'an,” en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler.”

Yeryüzünde iyiliğin hakim olması, kötülüğün ortadan kalkması için Kur’an’a sarılmak gerekir.“ deyip, Hafızlarımızı, onlara çok büyük emek veren Hafızlık Hocaları Şeyma Arslan Hocahanımı ve ekibini, Hafızlarımızın Anne, Baba ve Akrabalarını tebrik ediyor, kendilerine hayırlı ömürler diliyorum”dedi.

İlçe Müftümüz Sayın Eren’in konuşmasından sonra Hafızlık İcazet Programı Hanımlara Özel Program olarak devam etti.

Programın sonunda Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizin her birine altın ve çeşitli hediyelerin yanında Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından “Kur’an Yolu Türkçe Meal ve Tefsiri” setinden birer takım hediye takdim edildi.

İlçe Müftümüz Sayın Eren, Cemsultan Camii Kur’an Kursu öğreticisi ve Hafızlarımızın hocası Şeyma Arslan Hocahanıma ve ekibine gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür edip başarılar diledi.