20.03.2019

Bayrampaşa Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tarafından Tertip Edilen Aile Okulu Projesi Eğitim Seminerleri Gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan "Sağlıklı Birey, Mutlu Alie, Huzurlu Toplum Projesi" kapsamında teşkilatımızda görev yapan personel ve eşlerine yönelik planlanan 'Aile Okulu' seminerleri  Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu bünyesinde 12-13 Ocak 2019 (Cumartesi-Pazar) tarihlerinde gerçekleştirildi.

Müftülüğümüz Konferans Salonunda yapılan seminerlerimizde aile konusunda birçok konu alanında uzman isimler tarafından anlatıldı. Cumartesi günü erkek personel ve beylere yönelik İlçe Müftümüz Yılmaz KÜÇÜK'ün yaptığı aıçş konuşmasının ardından, Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak konusu İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ tarafından anlatıldı.

Ali Rıza TEMEL tarafından 'Ailede Mahremiyet Bilinci' İstanbul Müftü Yardımcısı Musa BİLGİÇ tarafından "Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi "  Dr. Ahmet Hamdi YILDIRIM tarafından  " Aile ve Medye Okuryazarlığı", "Aile İçi İletişim", " Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları" ve "Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim" konuları anlatılırken, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet KAPUKAYA tarafından "Ailede Fıkhi Meseleler" konuları anlatıldı.

Program bitiminde eğitim seminerine katılan personelimiz ve beylere İlçe Müftümüz Yılmaz KÜÇÜK tarafından katılım belgesi takdim edildi.

Pazar günü bayan personel ve hanımlara yönelik açıs konuşmasını İlçe Müftümüz Yılmaz KÜÇÜK yaptı. Ardından Estanbul Müftü Yardımcısı Mutebar Gülsefa UYGUR " Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak" "Ailede Mahremiyet Bilinci" ve " Ailede Fıkhi Meseleler" konularını anlatırken, Psikoterapist Saliha ERDİM tarafından ise "Aile İçi İletişim", "Alide Çatışma ve Çözüm Yolları", "Aile ve Medye Okuryazarlığı", "Çocukluk Döneminde Gençlerle İletişim" konuları anlatıldı.

Program bitiminde İlçe Müftümüzün Eşi Nezahat KÜÇÜK ve ADRB vaizimiz Kübra GÜCÜYENER tarafından bayan personel ve hanımlara katılım belgeleri takdim edildi.