12.11.2020

Başakşehir Müftülüğü Gençlik Merkezimiz Açıldı

İlçemiz Müftülüğü’nün destekleri ve Başakşehir Gençlik Koordinatörlüğü'nün gayretleriyle yapımı tamamlanan, 14-27 Yaş aralığı kızlara yönelik Gençlik Merkezi’nin açılışı 11 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen açılış programına, İstanbul İl müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin MAŞALI, İl Gençlik Müftü yardımcısı Zekeriya BÜLBÜL, İlçe Belediye Başkanı Yasin KARTOĞLU, İlçe Kaymakamı Uğur TURAN, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuray DEMİR, Diyanet Baş Müfettişi Mahmut GÖL katılım gösterdi.

14-27 yaş aralığı genç kızlara özel olarak hazırlanmış olan Kadın Gençlik Merkezimiz gençlerin güvenle kullanabilecekleri okuma salonu, konferans salonu, kıraat odası, mescid, derslik,  sanat atölyesi, mutfak atölyesi,  idare  odası , öğretmenler odası, bekleme salonu dinlenme salonu, kahve köşesi, kurabiye standı ve daha bir çok dinlenme köşesi ile gençlerin istifadesine sunuldu.

16 Kasım'da ilk faaliyetlerine başlayacak olan merkezde Ebru, pastacılık, kaligrafi, hat, tezhip gibi sanat atölyeleri, Arapça, İngilizce, Farsça ve Osmanlıca dil  dersleri, tefsir ,hadis, siyer , gönül sohbetleri gibi dini ilimler, pozitif psikoloji okumaları, kitap  okuma grupları, bilim tarihi dersleri, pastacılık gibi bir çok atölye ve ders yapilacaktir.