20.06.2019

2019 Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı

Başakşehir Müftülüğü 2019 yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programı; Osmanlı’dan kalan bir geleneği yaşatmak ve bu geleneği gelecek nesillerimize aktarmak, yaz kurslarına katılan öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak adına Bed-i Besmele ve Amin Alayı töreni ile 17 Haziran 2019 Pazartesi günü saat:11:00 da İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Başakşehir Kaymakamı Kazım TEKİN, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tayip TANRIKULU, İl Müftü Yardımcısı Mustafa YAVUZ, İlçe Müftü Vekili Hızır TAŞBAŞI’nın katılımlarıyla Başakşehir Merkez Caminde 800 öğrencinin katılımı ile görkemli törenle gerçekleştirildi.

Program; İstanbul Müftüsü ve İlçe Müftü Vekilinin katılımcılara selamlama konuşmalarının ardından Mehter Takımı gösterimi, Hacivat Karagöz oyunu, Cambaz oyunları gösterimi, Bed-i Besmele, Amin Alayı yürüyüşü, Balon şöleni ve dua ile son bulmuştur. Program sonunda öğrencilere ikramda bulunulmuştur.

Programa katkılarından dolayı İlçe Kaymakamı Kazım TEKİN’e, İlçe Belediye Başkanı Yasin KARTOĞLU’na programın hazırlanmasında emeği geçen personelimize, katılımlarından dolayı yaz kursu öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.