28.04.2024

61 Hafızımız İçin İcazet Merasimi

Başakşehir İlçesinde bulunan Şehit Haki Aras İmam Hatip Lisesi hafızlık proje okulunda eğitimlerini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olan 61 Hafızımız için İcazet Merasimi düzenlendi.

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde Başakşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başakşehir Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen programa Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı İhsan Erkul, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun, Başakşehir İlçe Müftümüz Abdurrahman Şenoğlu, Kurum Amirleri Öğrencilerin velileri ve cemaatimiz katıldı.

Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin Topcuoğlu tarafından Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programda protokol tarafından konuşmalar yapıldı. Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından taçları giydirilen öğrencilere hafızlık belgeleri takdim edildi. Filistinli kardeşlerini de unutmayan hafızlarımız küçük gösteri sergileyerek her daim yanlarında olduklarını ve dualarında unutmadıklarını gösterdi.

Başakşehir Müftümüz Abdurrahman Şenoğlu tarafından yapılan duanın ardından hayırseverler tarafından hazırlanan hediye, Başakşehir İlçe Müftülüğü tarafından harçlık ve Başakşehir Belediyesi tarafından altın hediye edildi. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Başta Hafızların yetiştirilmesinde emeği geçen görevlilerimize ve ailesine, Programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve programımıza katılanlara teşekkür eder Hafızlarımızın başarılarının devamını dileriz.