16.04.2024

Ukrayna Uyruklu Eleonora Hanim Müslümanlığı Seçti

Ukrayna asıllı Eleonora Hanım Kendi rızası ile Müslüman olmak istediğini belirterek Müftülüğümüze başvurdu, Müftülüğümüz tarafından 15.04.2024 tarihinde İhtida Merasimi düzenlendi.

İlçe Müftümüz Abdurrahman Şenoğlu başkanlığında yapılan ihtida merasiminde; Müftü Şenoğlu tarafından bakara suresinin son iki ayeti okundu ve meali yapıldı. Eleonora Hanımın Türkçe bilmemesi nedeniyle kayınvalidesi tarafından çeviri yapıldı.

İlçe Müftümüzün İslam dininin temel esaslarına dair bilgiler vermesinin ardından Eleonora Hanım Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve ilçe müftümüz tarafından dua yapıldı.

Kayınvalidesi ile beraber Eleonora Hanımı tebrik eden İlçe Müftümüz Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Fıransızca Kur’an-ı Kerim Meali hediye etti ve "Allah katında tek din İslam'dır. Eşinin örnek Müslümanlığı nedeniyle Müslüman olan kardeşimizi tebrik ediyorum. Ailesiyle beraber yeni hayatında Rabbimin rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin." Duasında bulundu.

Eleonora Hanımı Müslümanlığı tercih ettiği için tebrik ediyoruz