28.02.2024

İyilik Yolunda Kardeşlik Köprüsü Proje Toplantısı

Zekat ibadetinin, şeffaf, hesap verebilir bir şekilde icra edilmesi, Ülkemizin en ücra köşesine kadar uzanan Başkanlığımız personeli marifetiyle, özellikle cami görevlilerimiz, Kur'an kursu öğreticilerimiz eliyle zenginden fakire bir köprü kurmak veya kurulan köprüleri sağlamlaştırmak, istismarcı yapıları önlenmek ve bu yapılara karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla oluşturulan “İyilik Yolunda Kardeşlik Köprüsü” Proje toplantısı yapıldı.

İlçe Müftümüz Abdurrahman Şenoğlu başkanlığında Şube Müdürü Ahmet Gülesin, Uzman Vaiz Mehmet Emin Göktepe ve mahallinde hizmet ve faaliyetleri ile öne çıkan din Görevlilerinin (İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticisi ve Müezzin Kayyım) katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda; İslam'ın inançları, ibadet ve ahlak esasları hususunda Kur'an ve Sünnet ekseninde, sahih dini bilgi ışığında toplumun farklı kesimlerinin bilinçlendirilmesi, zekat verebilecek durumda olan hayırseverlerimizle ihtiyaç sahibi olan gruplar arasında kardeşlik köprülerinin kurularak dayanışma ve kaynaşma ruhunun canlı tutulması, toplumsal huzura katkı sunulması anlatıldı. Projede belirtilen konular hakkında istişarelerde bulunuldu.