03.04.2020

Bakırköy İlçe Müftülüğü Vefa Destek Grubu Koronavirüsle Mücadele Kapsamında Vatandaşlarımızın Hizmetinde..

Bakırköy İlçe Müftülüğü Vefa Destek Grubu, Türkiye Diyanet Vakfı Bakırköy Şubesi işbirliğiyle Bakırköy’de yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza sosyal destek faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca bütün Cami ve Kuran Kursu görevlilerimiz çevrelerinde yer alan yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza telefonla ulaşarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını Bakırköy İlçe Müftülüğüne bildirmekte ve tüm vatandaşlarımıza yönelik maddi-manevi destek faaliyetlerine devam etmektedirler.

Bakırköy Kaymakamlığınca her mahalle bazında oluşturulan Vefa Destek Gruplarına birer adet din görevlisi üye olarak hizmet sunmaktadır.

Bakırköy Kaymakamlığımız tarafından Bakırköy İlçe Müftülüğüne tevdi edilen görev gereğince 15 mahalleden oluşan ilçemizin her mahallesinde faaliyet gösterecek üç kişilik ekipler oluşturularak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yönelik sosyal destek faaliyetleri icra edilmektedir.

Bütün bu faaliyetler gerçekleştirilirken Bakırköy Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Muhtarlıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Bakırköy Şubesi, Kızılay ile koordinasyon içerisinde bulunulmaktadır.