02.03.2022

Yardımlarınız Sahiplerine Ulaştırıldı

Suriye’de Çadır Kentlerde Müslüman Kardeşlerimiz Ağlarken, Gülmek Biz Müslümanlara Yakışmaz.” diyerek 26 ocak 2022 tarihinde Bahçelievler İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bahçelievler Şubesi işbirliğinde ‘Kışın Üşüyen Kardeşlerimizi Yardımlarınızla Isıtmaya Var mısınız?’ adı altında yardım kampanyası başlattık. Başlatmış olduğumuz bu kampanyaya vatandaşlarımız çok büyük teveccüh göstererek gönüllerinden kopan bağışlarını müftülüğümüze emanet ettiler.

Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Bahçelievler Şubemize emanet edilen bağışları Suriye Azez bölgesinde çadır kentlerde yaşam savaşı veren kardeşlerimize ulaştırmak üzere bir ekip kuruldu. Bahçelievler İlçe müftüsü Hüseyin GÜN'ün başkanlığında Müftülük Şefi Şükrü Güven, Kur'an Kursu Öğreticisi Lütfü ENECİK, Din Görevlileri Alim KARAGÖZ ile Güven ÇETİNKAYA ve Yenibosna Merkez Camii Dernek Başkanı Mehmet KAYA'dan oluşan yardımı ulaştırma heyeti, "Şimdi İyilik Zamanı Türkiye’m" kampanyasında toplanan yardımlar başta gıda olmak üzere, kışlık elbiselerden oluşan giyim malzemeleri ve kış mevsiminde soğuk havalarda ısınmalar için yakacak maddelerinden oluşan yardımları 21-22 Şubat 2022 tarihlerinde Suriye'nin kuzeyinde bulunan Azez bölgesine ulaştırdı.

İlk olarak 3 tırdan oluşan gıda malzemesi Öncüpınar sınır kapısında İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN’ün yaptığı dua ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Azez bölgesine gönderildi. Akabinde Türkiye Diyanet Vakfı Azez Koordinatörlük Ofisine giden Bahçelievler Müftülüğü ekibi bu merkezde yapılan faaliyetleri yerinde inceledi. Türkiye’den ve dünyadan yapılan kurban bağışlarının nasıl kesilip dağıtıldığı, yapılan gıda, giyim ve yakacak yardımlarının toplanma ve dağıtılması konusunda koordinasyon yetkilileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Akabinde Azez şehrine gidilerek çadır kentlerde yaşam savaşı veren kardeşlerimizin sorunlarını yerinde görerek onlara ekmek, diğer ihtiyaç duyulan gıda maddeleri ve nakit para dağıtımı yapıldı.

Ziyaretin ikinci gününde Bahçelievler İlçe Müftülüğü tarafından Azez Bölgesinde yetimler için yaptırılan 2 adet 4-6 yaş Kur’an Kursuna ziyaret gerçekleştirildi. 2 Adet yetim kur’an kursunda öğrenim gören 100 4-6 yaş grubu yetim öğrenci ve annelerine gıda ve giyim yardımı yapılırken ülkemizden bizlere zekat ve bağışlarını emanet eden hayır sahiplerinin emanetlerini bizzat yetimlerin ellerine teslim edildi. Burada bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Hüseyin gün şöyle dedi. “"Elhamdülillah vatandaşlarımızın bize ulaştırdığı yardımları sağ salim yerlerine teslim ettik. Rabbim bu güzel çalışmada emeği geçen herkesten razı olsun. Bölgeyi yerinde inceleme fırsatı bulduğumuz da karşılaştığımız manzara gerçekten de insanın yüreğini burkacak cinsten. Milletimiz tarafından toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak burada bulunan ailelerin bir nebze de olsa yüzlerinde tebessüm oluştururken, çocukların yüzlerinde oluşan gülümsemeyi görmek yüreklerimizi ısıttı.

Bahçelievler İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı görevlilerimizin gayreti, Hayırseverlerin desteği ile yokluk ve sefalet içinde yaşam savaşı verilen azez bölgesinde "Her Evin Bir Yetimi Olsun Her Ev Peygamberimize Komşu Olsun" projesi kapsamında 2 adet 4-6 yaş grubu yetim çocuklar için kur’an kursu yaptırarak hizmete açtık. Bu kurslarımızda şu anda 100 yetim öğrencimiz eğitim görmektedirler. Her bir yetimin aylık gideri 400 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu giderler ülkemizdeki hayırseverlerin bağışlarıyla karşılanmaktadır. Kalan kısmı Türkiye Diyanet Vakfı Bahçelievler Şubemiz tarafından karşılanmaktadır. Buradan ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanında bulunan kardeşlerimize sesleniyorum. Bir yetim kardeşimize de siz destek olmak istiyorsanız Bahçelievler Müftülüğümüzü aramanız yeterlidir. Burada eğitim gören 100 yetim çocuğumuz ile eğitim veren 14 öğreticinin ve 2 kursumuzun tüm giderleri müftülüğümüz ve hayır sahipleri tarafından karşılanmaktadır ve bundan sonra da inşallah karşılanmaya devam edilecektir”.

Kampanyada emeği geçen Bahçelievler Müftülüğü Kur'an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlilerine de teşekkür eden Müftü GÜN, netice olarak bu zorlu koşullarda hayatta kalabilmek için çadırkent sakinleri ve yetimlerimiz için her birimize yapmamız gereken vazifeler düşüyor. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Yüce Mevla’mız Maide suresinde "Bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir." buyuruyor. Gerek bölgede çadır kentlerde yaşayan vatandaşlarımıza, gerekse yetim çocuklarla ilgili yürütülen "Her evin bir yetimi olsun" kampanyamıza tüm halkımızı desteklemeye davet ediyorum. Azez bölgesinde bizleri 2 gün boyunca ağırlayan ve bölgede yardım faaliyetlerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olan Bölge Koordinatör Müftülerimiz Cemil DEMİR ile Hasari ALTINOVA ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Çalışmalarını tamamlayan Bahçelievler Müftülüğü yardım ulaştırma ekibi İstanbul’a geri döndü.