24.12.2021

Yeryüzünün Yıldızları Bahçelievleri Aydınlattı

Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kurslarında Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafızlık eğitimlerini tamamlayan 96 hafız için 19.11.2021 tarihinde İlçemiz Şirinevler Ulu Camiinde icazet merasimi düzenlenmiştir.

Merasime katılımın yoğun olduğu gözlemlenmiştir. 96 hafızın icazet törenine katılanlar arasında Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman ŞAHİN, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim YILMAZ, İl Müftü Yardımcıları Hüseyin DEMİRHAN ve Zekeriya BÜLBÜL, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İhsan YEĞEN, İlçe Kaymakamı İlker ARIKAN, İlçe Belediye Başkanı Dr. Hakan BAHADIR, İlçemiz Müftüsü Hüseyin GÜN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin ÇIKRIKÇI, İstanbul'un çeşitli İlçelerinden İlçe Müftüleri, Siyasi Parti ve STK Temsilcileriyle birlikte birçok vatandaşımız hazır bulunmuştur.

Kur'an ziyafeti eşliğinde gerçekleştirilen merasim, Şirinevler Ulu Cami Müezzin Kayyımı Halim DAĞLI'nın okuduğu aşrı şerifle başlarken akabinde İlçemiz Müftüsü Hüseyin GÜN’ün gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla devam etmiştir.

Yüce Rabbimiz katında, ezberleyip öğrenmiş olduğu Kur'an-ı Kerimi yaşantısıyla taçlandıran hafızların ve bu uğurda onlara yol gösterenler olarak gayretlerini hiç bir zaman esirgemeyen hafız ailelerinin, dünya ve ahirette saadeti bulmaları temennisinde bulunan Müftü Hüseyin GÜN'ün konuşmasını, diğer protokol üyelerinin günün anlam ve önemine dair yaptıkları konuşmalar izlemiştir.

İlçemiz Yenibosna Merkez Camii Müezzin Kayyımı Fatih BAL, Fatih Camii İmam Hatibi Metin ÇAKAR ve Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi Ferruh MUŞTUER'in gönülleri mest eden Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin ardından, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman ŞAHİN ve Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim YILMAZ tarafından değerleriyle yetişen İslam gençliğine, toplumumuzu daha müreffeh ve yaşanılabilir örnek bir toplum haline getirecek nesillere, Kur'an-ı Kerim rehberliğinde ulaşılabileceğine, coğrafyamız ve bütün İslam coğrafyalarında üzerinde durulması gereken Kur'an-ı Kerim eğitim ve öğretiminin, ayrıca hafızı kelam yetiştirmenin mahiyetine dair açıklamalarda bulunulmuştur.

İlçe Kaymakamı İlker ARIKAN ve Belediye Başkanı Dr. Hakan BAHADIR, organizasyonun gerçekleştirilmesinden ötürü memnuniyetlerini dile getirerek, hafızların yetiştirilmesinde emeği geçen hafız ailelerine ve hıfzını tamamlamalarına gece gündüz demeden gayretlerini sarf eden Kur'an Kursu Öğreticilerine teşekkür ederek, toplumumuzun geleceğinin hafızlar sayesinde daha güvenilir bir hale geleceğine dair inançlarını dile getirmişlerdir.

Merasimin son bölümünde Kurra Hafız Abdullah ALDIR tarafından İcazet merasimi için dua yapılmıştır.

Belediyemizin desteğiyle Müftülüğümüz tarafından hazırlanan hediyeler 96 hafızımıza tek tek verilmiştir.

Müftülüğümüz bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlere olan desteklerinden dolayı Dr. Hakan BAHADIR’a, İlçemiz Müftüsü Hüseyin GÜN tarafından plaket takdim edilmiştir.

Merasim Öğle namazının kılınmasıyla birlikte sona ermiştir.