27.11.2021

Göçmen Vatandaşlarımıza Yönelik İslam Ümmetinin Kalkınmasında Kadının Rolü Konferansı Düzenlendi

Göçmenlere yönelik 25.11.2021 tarihinde İlçemiz Nurettin Topçu Kültür Merkezinde “İslam Ümmetinin Kalkınmasında Kadının Rolü” konusuyla göçmen vatandaşlarımıza yönelik konferans düzenlendi.

Göçmen vatandaşlarımızın katılımlarıyla gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak İstanbul Müftü Yardımcısı Hüseyin DEMİRHAN, Mısır ve Suriyeli kadın temsilciler katıldı.

Mısır ve Suriyeli konuşmacılar Hazreti Peygamberin Hayatı ve Hazreti Hatice r.a. ile Hazreti Aişe r.a. hayatından örneklendirmelerde bulunarak İslam toplumunda kadının değer ve önemini ifade etti.

Ayrıca Bahçelievler Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü tarafından İlçemizde göçmenlere yönelik yapılan faaliyetlerle ilgili sunum ve bilgilendirmeler yapıldı.