12.10.2021

Camiler ve Din Görevlileri Haftasında "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" Konferansı Düzenlendi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlerle kutlanmaya devam ediyor. Bahçelievler ve Bakırköy Müftülüğü'nün işbirliğiyle 06.10.2021 tarihinde Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezinde yapılan program Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KURT, Bahçelievler Kaymakamı İlker ARIKAN, Bahçelievler İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN, Bakırköy İlçe Müftüsü Şahabettin KARABAY, Bahçelievler ve Bakırköy İlçeleri Kurum Amirleri,  siyasi parti temsilcileri ve din görevlilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
   Program okunan İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlaması sonrası Bahçelievler İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN, Bakırköy İlçe Müftüsü Şahabettin KARABAY ve Bahçelievler Kaymakamı İlker ARIKAN'ın selamlama konuşmalarıyla devam etti.Ardından Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KURT, "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" konulu konferansı verdi. Konuşması esnasında din görevlilerinin toplumdaki konumuna, yapılan hizmetlerin değerine ve din görevlilerinin günlük yaşantıdaki önemine değinen Doç. Dr. Fatih KURT, din hizmetlerinin topluma ulaştırılmasında emeği geçen din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederek konuşmalarını tamamladı.
   Program sonunda Bahçelievler Kaymakamı İlker ARIKAN, Doç. Dr. Fatih KURT'a programın anısına plaket takdim etti. Bahçelievler İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN ve Bakırköy İlçe Müftüsü Şahabettin KARABAY tarafından din hizmetlerinde görev sürelerini tamamlayarak emekli olan  Din görevlilerine teşekkür belgesi verildi.