30.01.2021

150 Ton Un Bahçelievler’den Suriye’ye Dualarla Gönderildi

Bahçelievler İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bahçelievler Şubesinin 18 Aralık 2020 tarihinde başlattığı ve 25 Ocak 2021 tarihi itibarıyla sona erdirdiği “Mülteci Kardeşine Sıcak Bir Ekmek De Sen İkram Et” sloganıyla yürütülen un kampanyasına Din Görevlileri, Kur’an kursu Öğreticilerinin gayreti ve kadirşinas vatandaşlarımızın desteğiyle 150 ton (6 tır) un bağışı yapıldı. Toplanan 6 tır yardımlar için 29.01.2021 tarihinde Bahçelievler Hazreti Ebubekir Camiinde, Cuma Namazı sonrasında cami cemaati ve vatandaşlarımızın katılımıyla tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan BAHADIR, Bahçelievler İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN, Şube Müdürü Yavuz BAHADIR, törende sunuculuk görevini üstlenen Murakıp Ömer DİNÇ, Müftülük Şefi Şükrü GÜVEN’in yanı sıra Müftülük daire personeli, Kur’an Kursu Öğreticileri ve cami cemaatiyle birlikte bir çok vatandaşımız katıldı.

Şirinevler Ulu Camii Müezzin-Kayyımı Sabri YETİŞEK’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan program, İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN ve Belediye Başkanı Dr. Hakan BAHADIR’ın yapmış olduğu konuşmalarla devam etti. İlçe Müftümüz Hüseyin GÜN konuşmasında Suriye’nin kuzeyinde çadır kentlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimiz için bir kampanya başlattık. Bu kampanyaya görevlilerimizin gayreti ve vatandaşlarımızın üstün desteğiyle kısa zamanda 150 ton (6 Tır) bağış yapıldı. Huzurunuzda görevlilerimize ve bağış yapan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hâlihazırda devam eden ihtiyaç sahibi çocuklarımız için bot ve mont bağışı kampanyamız bulunmakta ve önümüzdeki haftalarda da düzenleyeceğimiz İyilik Konutları Kampanyası var inşallah. Şimdi buradan 6 tır yardımı kardeşlerimize ulaştırılmak üzere uğurluyoruz. İnşallah sağ salim yerine ulaşır. Bu kampanyaya olduğu gibi diğer kampanyalarımıza da vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Çünkü oralardaki kardeşlerimizin bizim yardımlarımıza gerçekten ihtiyaçları var diyerek sözlerine son verdi.

Tören sonunda Hazreti Ebubekir Camii İmam-Hatibi Alim KARAGÖZ’ün yaptığı dua akabinde toplam 150 ton un, 6 tırla Suriye’ye uğurlandı.