07.04.2020

İlçe Müftümüz Hüseyin GÜN’ün Berat Kandili Mesajı

Kıymetli Kardeşlerim

Her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı, rahmet mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerif’e yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan “Berat Kandili ”bu yıl bütün insanlığı etkileyen virüs sebebiyle, camilerimizin mahzun olduğu, necip milletimizin ve bütün Müslümanların mahzun olduğu bir zamanda, bizlere manevi bir nefes aldırma, kendimize dönme, tefekkür etme, kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı vermektedir. Âdeta herkesin evine hapsolduğu ve hepimizin imtihandan geçtiği bir dönemde, bizler için adeta her yıl hesaplaşma vakti olan bu rahmet ve mağfiret gecelerinde, Rabbimizle olan ilişkilerimizi yeniden güzelleştirme, zaman zaman ihmal ettiğimiz kulluğumuzun farkına varma, kendimize çekidüzen verme imkânı sunmaktadır.

Herkesin kendi derdine düştüğü, hesap gününü hatırlatan bu zamanda, Berat Gecesi, bizlere her türlü kötülük, çirkinlik, haksızlık ve adaletsizlikten uzak durmayı, arzularımızın, tutkularımızın, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gerçek özgürlük olan beratımıza nasıl kavuşacağımızın muhasebesini yapacağımız bir gece olmalı.

Bizler, Müslümanlar olarak bu gecede kendimizi, hayatımızı ve beklentilerimizi planlayarak, onları Kuran ve Sünnet ölçüleri içerisinde bir kere daha gözden geçirme imkânı elde ederiz. Bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde beratımızı almamızın Yüce Rabbimiz ’in ilahi mesajına kulak vermekle, sevgili Peygamberimiz(s.a.v.)’in bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve ahlaki erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle siz kardeşlerimin Berat gecesini tebrik eder, daha nice Berat gecelerine, Ramazan aylarına, ailelerimizle birlikte sağlık sıhhat içerisinde ulaşmayı Rabbimden niyaz ederim.

Yüce Mevla’mız bu Berat gecesinde memleketimize, milletimize, bilad-ı İslam’a ve bütün insanlığa Coronavirüs illetinden kurtulmayı nasip eylesin. Başta devlet büyüklerimiz olmak üzere, sağlık çalışanları ve diğer bütün alanlarda hizmet eden kardeşlerimize yardım eylesin.

Hüseyin GÜN

İlçe Müftüsü